Industry

Λιν Ράμσεϊ, πρέπει να μιλήσουμε για την καριέρα σου!

στα 10

Η σκηνοθέτης του «We Need to Talk About Kevin» αποφασίζει να καταπιαστεί με τον ογκόλιθο της αμερικανικής λογοτεχνίας, τον «Μόμπι Ντικ», ως ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Λιν Ράμσεϊ, πρέπει να μιλήσουμε για την καριέρα σου!

Στα πλαίσια της προώθησης της νέας της ταινίας, «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν», η Λιν Ράμσεϊ, σε συνέντευξη που έδωσε στην κινηματογραφική εκπομπή του 5Live με τους Μαρκ Κερμόουντ και Σάιμον Μέγιο, αποκάλυψε ότι το επόμενο φιλμ της θα είναι μια διασκευή του «Μόμπι Ντικ» του Χέρμαν Μέλβιλ, της ιστορίας του καπετάνιου Αχαάβ που τα βάζει με τη μεγάλη φάλαινα, αλλά σε ύφος επιστημονικής φαντασίας!

«Είναι βασισμένο στην ιστορία του Μόμπι Ντικ», είπε η σκηνοθέτης, «που είναι ένα μυθιστόρημα του φανταστικού, ένα κλασικό δείγμα αμερικανικής λογοτεχνίας, αλλά παραδόξως πολύς κόσμος δεν το έχει διαβάσει. Δουλεύω το σενάριο που δεν είναι ακριβώς μεταφορά, αλλά είναι επηρεασμένο από αυτήν την ιστορία. Και είναι επιστημονική φαντασία, οπότε μεταφέρουμε την πλοκή στα βάθη του γαλαξία. Δημιουργούμε έναν ολόκληρο νέο κόσμο, ένα καινούριο ‘άλιεν’. Είναι ένα κείμενο με έμφαση στην ψυχολογία, εκτυλίσσεται στο μεγαλύτερο μέρος του στο πλοίο (διαστημόπλοιο;), λίγα σαν το ‘Das Boot’ κι έτσι είναι αρκετά κλειστοφοβικό.»

Η Λιν Ράμσεϊ, μάλιστα, παραλλήλισε την ιστορία με τη διαδικασία της σκηνοθεσίας μιας ταινίας: «Πρόκειται για μια ταινία με τέρατα, γιατί το τέρας είναι ο Αχαάβ. Για έναν σκηνοθέτη αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί περιγράφει έναν τρελλό καπετάνιο που παρασύρει όλους τους γύρω του σ’ ένα παρανοϊκό ταξίδι προς το θάνατό τους, εξαιτίας της δικής του μανίας για εκδίκηση. Το να κάνεις μια ταινία είναι ένα παρανοϊκό ταξίδι και, καμιά φορά, ταξιδεύεις σε σκοτεινά νερά και βλέπεις κάποιους να χάνονται στο δρόμο...»

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη της Λιν Ράμσεϊ στο 5Live.

Το «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν» βγαίνει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 3 Νοεμβρίου. Μάθετε και δείτε περισσότερα: