Buzz

«Dolphin Man»: Ο Λευτέρης Χαρίτος και ο Ζαν-Μαρκ Μπαρ απαντούν ο ένας στις ερωτήσεις του άλλου

στα 10

Ο σκηνοθέτης και ο αφηγητής του «Dolphin Man», του υπέροχου ντοκιμαντέρ που συστήνει τη φιλοσοφία ζωής του Ζακ Μαγιόλ σε μια απρόβλεπτη συνέντευξη ειδικά για το Flix.

Flix Team
«Dolphin Man»: Ο Λευτέρης Χαρίτος και ο Ζαν-Μαρκ Μπαρ απαντούν ο ένας στις ερωτήσεις του άλλου

«Το "Dolphin Man" είναι μια ταινία που με αφορμή τη ζωή του Μαγιόλ ασχολείται με τη φύση και τη θάλασσα, αυτό το μαγικό κομμάτι του πλανήτη, την έλξη που αυτή ασκεί στον άνθρωπο ο οποίος θέλει να κατεβαίνει σε όλο και μεγαλύτερα βάθη. Ασχολείται, όμως και με τα μεγάλα υπαρξιακά ζητήματα: τα όρια του ανθρώπινου σώματος, τη φιλοδοξία, τον κίνδυνο, το έντονο φλερτ με το θάνατο.»

Ετσι περιγράφει ο δημιουργός του, Λευτέρης Χαρίτος, το ντοκιμαντέρ που αφιερώνεται στη ζωή και τη φιλοσοφία ζωής του Ζακ Μαγιόλ, συστήνοντας από την αρχή τον άνθρωπο που όλοι γνωρίσαμε στο «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν, αλλά που η απεικόνισή του στην ταινία λίγο είχε να κάνει με την πραγματικότητα. Καθοριστική λοιπόν και η συμβολή του Ζαν-Μαρκ Μπαρ, ο οποίος υποδύθηκε τον Μαγιόλ στο φιλμ του Λικ Μπεσόν και κρατάει στο «Dolphin Man» το ρόλο του αφηγητή.

Διαβάστε ακόμη: «Dolphin Man»: O Λευτέρης Χαρίτος βυθίζεται στο απέραντο γαλάζιο της φιλοσοφίας ζωής του Ζακ Μαγιόλ

Dolphin Man 607

Dolphin Man 607

Dolphin Man 607

Μετά τα ταξίδια του στα φεστιβάλ του κόσμου, το «Dolphin Man» είναι ετοιμο για να συναντήσει και το ελληνικό κοινό από την 1η Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο Δαναό. Πριν βυθιστείτε στον κόσμο του, δείτε τον Λευτέρη Χαρίτο και τον Ζαν-Μαρκ Μπαρ να απαντούν ο ένας στις ερωτήσεις του άλλου από το φεστιβάλ Premiers Plans στην Ανζέρ της Γαλλίας.

Δείτε ακόμη: «Mπορούμε να πάμε βαθύτερα»: Μαθήματα ζωής στο teaser του «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου

Το «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου θα βγει στις αίθουσες την 1η Φεβρουαρίου. Στην πρεμιέρα της ταινίας στο Δαναό, την 1η Φεβρουαρίου, θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Ζαν-Μαρκ Μπαρ, ο οποίος θα βρίσκεται στον κινηματογράφο Δαναό και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και θα απαντήσει στις απαντήσεις του κοινού μετά την προβολή των 20.00.

Dolphin Man Poster 607