Industry

Ο Κέβιν Σπέισι, μετά από Πρόεδρος των Η.Π.Α., γίνεται και... πρόεδρος στούντιο

στα 10

Ο Κέβιν Σπέισι είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός, αλλά δεν είναι μόνο αυτό: μέσα στο 2016 αναλαμβάνει επικεφαλής του στούντιο Relativity Media.

Ο Κέβιν Σπέισι, μετά από Πρόεδρος των Η.Π.Α., γίνεται και... πρόεδρος στούντιο

Ξέρουμε τον Κέβιν Σπέισι από την υποκριτική του δεινότητα, το σαρδόνιο ύφος του (όταν θέλει), τους απίθανους ρόλους του που καλύπτουν όλη την γκάμα από τον Κάιζερ Σόζε ως τον Φράνσις Αντεργουντ του «House of Cards». Ομως ο Σπέισι έχει ασχοληθεί με μεγάλη επιτυχία και με άλλες πλευρές του θεάματος κι εξακολουθεί ν' ανταποκρίνεται στην πρόκληση. Για παράδειγμα, παρότι Αμερικανός, πράγμα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Μεγάλη Βρετανία, ανέλαβε το 2003 το λονδρέζικο θέατρο Old Vic που βρισκόταν ένα βήμα πριν την πτώχευση και το επανέφερε στην αίγλη και τα έσοδα που του αξίζουν. Παρομοίως, μαζί με τον Ντέινα Μπρουνέτι, διατηρεί την εταιρεία παραγωγής του, Trigger Street Productions, με την οποία, ως παραγωγός, έχει υπογράψει ταινίες σαν τα «Social Network» και «Margin Call», αλλά και το «House of Cards» για το Netflix.

Δείτε ακόμη: «America, I'm just getting started». O Κέβιν Σπέισι ανακοινώνει την επιστροφή του «House of Cards»

Την ίδια στιγμή, η mini-major εταιρεία παραγωγής Relativity Media αντιμετωπίζει νομικά και οικονομικά προβλήματα που την οδηγούν στο να πουλήσει τους τρέχοντες τίτλους της, σαν το «Jane Got a Gun». Ωστόσο, το στούντιο δεν προτίθεται να κατεβάσει τα ρολά. Αντίθετα, ο CEO Ράιαν Κάβανο, είχε την εξαιρετική ιδέα, ν' αναλάβει την εταιρεία ο Κέβιν Σπέισι και ο Μπρουνέτι, πιστεύοντας ότι εκείνοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν ν' αντιστρέψουν την πορεία της. Πράγματι, ο Σπέισι αναλαμβάνει το νέο του πόστο τον ερχόμενο μήνα και δηλώνει μάχιμος: «Ολοι πίστευαν ότι ήμαστε τρελοί όταν επιλέξαμε να κάνουμε το "House of Cards" με μια υπηρεσία online streaming. Πίστευαν ότι είμαι τρελός όταν πήγα να διευθύνω το Old Vic, ενώ το θεωρούσαν χαμένο. Κι αυτή η κίνηση με τη Relativity θα είναι η απόδειξη για κάποιους, ότι πράγματι είμαστε τρελοί. Ωστόσο για μένα είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να παράγω σπουδαία ψυχαγωγία και το επόμενο βήμα εξέλιξης στην καριέρα μου.» Οπως είναι φυσικό και μόνο η ανακοίνωση της συμφωνίας καθησύχασε τους μετόχους της Relativity κι όλα δείχνουν ότι ως Πρόεδρος στούντιο, ο Κέβιν Σπέισι θα τα πάει ακόμα καλύτερα κι από Πρόεδρος των Η.Π.Α. στο «House of Cards».

Διαβάστε ακόμη:

Ολοι οι κύκλοι του «House of Cards» προβάλλονται αποκλειστικά στην Ελλάδα από τον ΟΤΕ ΤV.