Buzz

Κάνε τους κλασικούς...γραμματόσημα!

στα 10

Η Αμερικανική Ταχυδρομική Υπηρεσία κυκλοφόρησε τέσσερα νέα γραμματόσημα αφιερωμένα σε τέσσερις από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών. Να ένας τρόπος να στείλετε κινηματογραφικά γράμματα...

Κάνε τους κλασικούς...γραμματόσημα!

Οι τέσσερις κλασικοί που θα ταξιδέψουν στις τέσσερις γωνιές του κόσμου (αν ακόμη υπάρχει κόσμος που γράφει γράμματα!) είναι ο Τζον Φορντ, ο Φρανκ Κάπρα, ο Τζον Χιούστον και ο Μπίλι Γουάιλντερ.

Το κάθε γραμματόσημο περιλαμβάνει το πρόσωπο του κάθε σκηνοθέτη και μια χαρακτηριστική σκηνή από κάποια κλασική ταινία του. Για τον Μπίλι Γουάιλντερ είναι το «Μερικοι το Προτιμούν Καυτό», για τον Τζον Φορντ το «Searchers», για τον Τζον Χιούστον το «Γεράκι της Μάλτας» και για τον Φρανκ Κάπρα το «It Happened One Night».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αμερικανικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας «με αυτα τα γραμματόσημα θέλησαμε να τιμήσουμε τέσσερις μεγάλους σκηνοθέτες που συνέλαβαν με το έργο τους τις διαφορετικές πλευρές της αμερικανικής εμπειρίας. Αυτοι οι ξεχωριστοί σκηνοθέτες έφτιαξαν μερικές από τις πιο επιδραστικές σκηνές του αμερικανικού σινεμά και έδωσαν στο κοινό μια αξέχαστη και σε κάποιες περιπτώσεις βαθιά προσωπική οπτική της ζωής.

Δείτε τα γραμματόσημα παρακάτω, όπως τα σχεδίασε ο Ντέρι Νόγιες χρησιμοποιώντας σκίτσα με λάδια του Γκάρι Κέλεϊ.