Buzz

Ο Μπίλι Γουάιλντερ και η Μέριλιν σε συλλεκτικό γραμματόσημο!

στα 10

Το 2012 ο Μπίλι Γουάιλντερ θα αποθανατιστεί σε συλλεκτικό γραμματόσημο της σειράς «Μεγάλοι Σκηνοθέτες» που εκδίδουν κάθε χρόνο τα αμερικανικά ταχυδρομεία. Μαζί με τη φιγούρα του σκηνοθέτη, μία από τις μούσες του: η εικόνα της Μέριλιν Μονρό ως «Σούγκαρ» από το «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό».

Ο Μπίλι Γουάιλντερ και η Μέριλιν σε συλλεκτικό γραμματόσημο!

Οι εκπρόσωποι των αμερικανικών ταχυδρομείων ανακοίνωσαν χτες ότι το 2012 θα είναι η χρονιά του Μπίλι Γουάιλντερ. Κι αυτό γιατί επιλέχτηκε για να κοσμήσει τα γραμματόσημα που εκδίδονται ετησίως από τη σειρά «Great Film Directors», η οποία είναι κι αυτή τμήμα των ειδικών «αθάνατων» συλλεκτικών εκδόσεων «Forever».

Η σειρά των «Μεγάλων Σκηνοθετών», εκτός από τον Γουάιλντερ, περιλαμβάνει ακόμα τα ονόματα των Φρανκ Κάπρα, Τζον Φορντ και Τζον Χιούστον. Τα αμερικανικά ταχυδρομεία θεωρούν την προσφορά των κινηματογραφιστών ως αναπόσπαστο κομμάτι της αμερικανικής κουλτούρας και αυτός είναι ο τρόπος τους να διατηρήσουν την μνήμη τους «για πάντα».

Οχι ότι ο Μπίλι Γουάιλντερ περιμένει ένα γραμματόσημο για να του χαρίσει αθανασία. Στην 50χρονη καριέρα του ο Αυστροαμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, καλλιτέχνης και δημοσιογράφος, άφησε το ανεξίτηλο στίγμα του με μία ευρεία γκάμα αριστουργηματικών ταινιών και θεωρείται ένας από τους πιο ιδιοφυείς σκηνοθέτες της χρυσής εποχής του Old Hollywood.

Τι ειρωνική που είναι όμως η ποπ κουλτούρα: βλέποντας τη φιγούρα της Μέριλιν να καταλαμβάνει το μισό σχεδόν γραμματόσημο, αναρωτιόμαστε αν θα πέρασε από το μυαλό των σχεδιαστών η ιδέα της Μπάρμπαρα Στάνγουϊκ («Double Indemnity»), της Γκλόρια Σουάνσον («Η Λεωφόρος της Δύσης»), της Σίρλεϊ Μακλέιν («Η Γκαρσονιέρα»), ή έστω της Οντρεϊ Χεπμπορν («Σαμπρίνα»).

Η Μέριλιν είναι όμως η Μέριλιν και η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της στο «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» ως αυτοκαταστροφική σεξοβόμβα να τραγουδάει με το γιουκαλίλι της για όλους τους σαξοφωνίστες που αγάπησε, είναι από τις κλασικότερες του σινεμά.