Buzz

«Απλά κάνω τη δουλειά μου». Δείτε μία σκηνή από το «Jackie» του Πάμπλο Λαραΐν

στα 10

Η Νάταλι Πόρτμαν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία τι είναι αυτό που θα την φέρει στην πεντάδα των υποψηφίων για το Οσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου.

«Απλά κάνω τη δουλειά μου». Δείτε μία σκηνή από το «Jackie» του Πάμπλο Λαραΐν

Στην ταινία του Πάμπλο Λαραΐν, η Πόρτμαν υποδύεται όπως προφανώς ξέρετε ήδη, την Τζάκι Κένεντι, την Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τις πρώτες ώρες και μέρες μετά την δολοφονία του Προέδρου, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Μια εμβληματικά τραυματική στιγμή στην ιστορία της Αμερικής αλλά κι ολόκληρου του πλανήτη, σπρώχνει μια γυναίκα σε ένα σημείο που δεν περίμενε να βρεθεί στα 34 της χρόνια. Και το φιλμ του Λαραΐν δοκιμάζει να κοιτάξει πίσω από την απόλυτα αναγνωρίσιμη φιγούρα της Τζάκι, λίγο πιο βαθιά, στον άνθρωπο και τα κίνητρά της.

Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε πρώτοι το «Jackie» του Πάμπλο Λαραΐν την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 στον κινηματογράφο Αθήναιον στις 19.00

Κι αυτό που ανακαλύπτει με την βοήθεια της Νάταλι Πόρτμαν που δίνει μια σχεδόν ακροβατική ερμηνεία στο χείλος της απώλειας του εαυτού της στον χαρακτήρα της, είναι μια γυναίκα που όχι μόνο βρήκε τον δικό της τρόπο να διαχειριστεί την απώλεια, μα και να μεταμορφώσει μια προσωπική τραγωδία σε έναν λαμπρό θρίαμβο της μνήμης και της κληρονομιάς του συζύγου της.

Δίνοντας ταυτόχρονα μια ανάλογη θέση και στον εαυτό της σε μια από τις πιο διάσημες σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας.

Δείτε ακόμη: Δείτε ποια ευρωπαϊκή ταινία και ποιος σκηνοθέτης εμπνέει τον Πάμπλο Λαραΐν

Jackie 607

Στο κλιπ που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, η Τζάκι Κένεντι, συναντά τον Τζακ Βαλέντι στενό συνεργάτη του προέδρου Λίντον Τζόνσον –κι ο οποίος αργότερα θα γινόταν πρόεδρος της Motion Picture Association of America- για να του μεταφέρει την απόφασή της για μια κηδεία που θα ήταν όσο λαμπρή όσο ή ίδια πίστευε ότι θα άξιζε στον σύζυγό της.

Δείτε την Νάταλι Πόρτμαν να λάμπει ερμηνευτικά στη σκηνή που ακολουθεί:


Δείτε ακόμη: