Buzz

Ο Τζιμ Τζάρμους δεν θα δει ποτέ τα «Star Wars»

στα 10

Οπως δήλωσε ο ίδιος το κάνει ως αντίδραση στον αντίκτυπο που έχουν οι ταινίες αυτές στην ποπ κουλτούρα. Αλλά δεν είναι οι μοναδικές ταινίες τις οποίες, πεισματικά, δεν θα δει ποτέ.

Ο Τζιμ Τζάρμους δεν θα δει ποτέ τα «Star Wars»

Στο παρελθόν ο Τζιμ Τζάρμους έχει αναφερθεί σε αρκετές από τις αγαπημένες του ταινίες και σειρές όπως, π.χ., το «Twin Peaks», λέγοντας μάλιστα πως το «Twin Peaks: The Return» ήταν το καλύτερο κομμάτι αμερικανικού κινηματογράφου των τελευταίων δέκα χρόνων, αποκαλώντας τη σειρά «ταινία 18 ωρών.»

Αλλά για κάποιες ταινίες, οι οποίες έχουν αφήσει το δικό τους μεγάλο αντίκτυπο τόσο στο σινεμά όσο και στην ποπ κουλτούρα, φαίνεται πως δεν τις έχει και σε ιδιαίτερα μεγάλη εκτίμηση.

Μιλώντας στο The Believer, ο αγαπημένος auteur, είπε πως δεν πρόκειται ποτέ να δει καμία ταινία «Star Wars» ως αντίδραση στον αντίκτυπο που έχει στην κουλτούρα. «Εχω συγκεκριμένα πράγματα που δεν θα δω ποτέ. Δεν θα δω ποτέ καμία ταινία Star Wars, γιατί αγανακτώ που γνωρίζω τόσα πολλά για αυτές και τους χαρακτήρες τους. Γιατί είναι όλα αυτά στο μυαλό μου, όταν στην πραγματικότητα δεν έχω δει ποτέ καμία ταινία; Γιατί γνωρίζω για το R2-D2 και τον Darth Vader και όλα αυτά τα πράγματα όταν δεν έχω δει ποτέ καμία ταινία Star Wars;»

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζιμ Τζάρμους πιστεύει πως η παλιά κινηματογραφική βιομηχανία έχει εξαφανιστεί

Star Wars 607

Αλλά δεν είναι τα «Star Wars» δεν είναι οι μοναδικές ταινίες τις οποίες δεν θα δει ποτέ. «Ποτέ δεν έχω δει το “Οσα Παίρνει ο Ανεμος” και δεν θα το κάνω ποτέ, μόνο και μόνο επειδή νιώθω ότι μου το επιβάλλουν και είναι κάτι κακό. Αλλά παρακολουθώ όλα τα είδη. Σε ένα αεροπλάνο είδα πρόσφατα το “Cruella”. Λατρεύω τις ταινίες “Naked Gun” γιατί είναι τόσο ανόητες. Μένω κάπως έκπληκτος με τις ταινίες “John Wick” μόνο με το πόσους ανθρώπους μπορεί να σκοτώσει. Δεν έχω δει καμία ταινία “Twilight”».

Αλλα διευκρίνισε στο τέλος πως «αττά είναι πολύ υποκειμενικά, απλώς πεισματικά πράγματα από την πλευρά μου. Δεν μου αρέσει να μου επιβάλλονται μαζικά κάποια πράγματα, αλλά θα πάω να τα δω. Οπως και τον “Εξολοθρευτή”, ο οποίος είναι ένα αριστούργημα του σινεμά. Είναι μια μεγάλη ταινία δράσης, ουσιαστικά. Οπότε δεν κάνω διαφοροποίηση.»