Buzz

Ο Τζιμ Τζάρμους πιστεύει πως η παλιά κινηματογραφική βιομηχανία έχει εξαφανιστεί

στα 10

Μιλώντας σε μια πρόσφατη συνέντευξη του ο αγαπημένος auteur εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έχει απομακρυνθεί λίγο από το σινεμά, αλλά μοιράστηκε και κάποια ευχάριστα νέα.

Ο Τζιμ Τζάρμους πιστεύει πως η παλιά κινηματογραφική βιομηχανία έχει εξαφανιστεί

Εχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια από τότε που η τελευταία ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Οι Νεκροί δεν Πεθαίνουν» έκανε την πρεμιέρα της στις αίθουσες. Και από τότε ο αγαπημένος auteur δεν έχει μείνει εκτός βιομηχανίας, κάνοντας διάφορα όλα που τον κρατούν απασχολημένο, μιας και, όπως και αρκετοί συνάδελφοί του, δυσκολεύεται να βρει κάποιο στούντιο που θα του δώσει πλήρη έλεγχο των ταινιών του.

Αυτό εξήγησε σε μια πρόσφατη συνέντευξή στον The Guardian, όπου είπε πόσο δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη σαν τον ίδιο να κάνει ταινίες στην τρέχουσα κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά δεν θα σταματήσει να προσπαθεί. «Η κινηματογραφική βιομηχανία [όπως ήταν παλιά] έχει κάπως εξαφανιστεί. Είναι χάλια. Εχει χειροτερέψει. Το είδος των μοιρασμένων δικαιωμάτων –ίσα ίσα με 50-50 κοινά κέρδη, μετά το κόστος, με χρηματοδότες– που μπορούσα να κάνω με τις ταινίες μου, αν προτείνω κάτι τέτοιο τώρα θα με κορόιδευαν».

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζιμ Τζάρμους σκηνοθετεί το νέο video clip της Cat Power

Jim Jarmusch 607

Και συνέχισε λέγοντας πως «είμαι control freak στο ότι πρέπει να το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Πρέπει να διαλέξω όλους τους συνεργάτες μου. Πρέπει να κάνω το τελικό μοντάζ. Πρέπει να το παράγω μέσω της δικής μου εταιρείας. Και όσο για τους ανθρώπους που χρηματοδοτούν τις ταινίες, τους επιτρέπω να μου δίνουν σημειώσεις σχετικά με μια πρόχειρο cut, αλλά πάντα συμβατικά, δεν έχω καμία απολύτως υποχρέωση να τις χρησιμοποιήσω.»

Παρόλα αυτά όμως ετοιμάζει τη νέα του ταινία για την οποία, μπορεί να μην έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για την πλοκή της, επιβεβαίωσε όμως πως το κάστινγκ βρίσκεται σε εξέλιξη. «Δεν μπορώ να μιλήσω για λεπτομέρειες, αλλά ετοιμάζω μια νέα ταινία. Την έγραψα σκεπτόμενος συγκεκριμένους ηθοποιούς που τώρα προσπαθώ να φέρω. Οι ηθοποιοί είναι σαν τα άγρια ζώα που πρέπει με κάποιο τρόπο να τα μαντρώσω γιατί έχουν τόσα πολλά πράγματα. Λοιπόν, προσπαθώ να πιάσω μερικά απίστευτα άγρια ζώα – ελπίζω να μπορέσω να τα αιχμαλωτίσω».

Το ευχάριστο νέο είναι ότι επιτέλους σύντομα θα δούμε μια νέα ταινία του Τζάρμους στη μεγάλη οθόνη και, όπως πάντα, με ένα υπέροχο καστ. Ανυπομονούμε.