Buzz

Πρώτες φωτογραφίες από το «The Whale» του Ντάρεν Αρονόφσκι και το «The Eternal Daughter» της Τζοάνα Χογκ

στα 10

Οι ταινίες ετοιμάζονται να κάνουν πρεμιέρα στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Πρώτες φωτογραφίες από το «The Whale» του Ντάρεν Αρονόφσκι και το «The Eternal Daughter» της Τζοάνα Χογκ

Χτες ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Ανάμεσα στις ταινίες που θα διαγωνιστούν για το Χρυσό Λέοντα φέτος βρίσκονται και δυο ταινίες του Α24, το «The Whale» του Ντάρεν Αρονόφσκι και το «The Eternal Daughter» της Τζοάνα Χογκ και το στούντιο κυκλοφόρησε δυο πρώτες φωτογραφίες από αυτές τις ταινίες.

Διαβάστε ακόμα: The Whale: O Ντάρεν Αρονόφσκι ετοιμάζεται για την επόμενη ταινία του

the whale

Στο «The Whale», η πρώτη ταινία του Αρονόφκσι μετά το «mother!» του 2017 με την Τζένιφερ Λόρενς, το οποίο βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ και πρωταγωνιστεί ο Μπρένταν Φρέιζερ, ακολουθεί την ιστορία ενός άντρα που ζει απομονωμένος στο διαμέρισμά του, ναυαγισμένος στον καναπέ του, τρώγοντας μέχρις ότου ο θάνατος τον σταματήσει. Εχοντας φτάσει ήδη τα 270 κιλά, θα δώσει στον εαυτό του μια τελευταία ευκαιρία, δοκιμάζοντας να επανασυνδεθει με την κόρη του που έχει χρόνια να δει. Κι όπως θα ανακαλύψει, εκείνη δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια απόλυτα δυσαρεστημένη από την ζωή της έφηβη που δεν μασάει τα λόγια της και λέει τα πράγματα ακριβώς όπως τα βλέπει. Και με κάποιον τρόπο, η συνάντηση αυτών των δυο ανθρώπων, θα δώσει στον καθένα τους την δυνατότητα να κάνουν μια στροφή και να δούν τον κόσμο μέσα από μια διαφορετική ματιά.

Στην ταινία εκτός από τον Φρέιζερ επίσης πρωταγωνιστούν και οι Σάντι Σινκ, Χονγκ Τσάου, Σαμάνθα Μόρτον και Τάι Σίμπκινς.

Διαβάστε ακόμα: «The Eternal daughter»: Αυτή είναι η νέα ταινία της Τζοάνα Χογκ με την Τίλντα Σουίντον

the eternal daughter

Στο «The Eternal daughter» που γύρισε η Χογκ στην διάρκεια του δεύτερου lockdown του 2020 με πρωταγωνίστρια και παραγωγό την σταθερή συνεργάτιδα και στενή της φίλη, Τίλντα Σουίντον, ακολουθεί την ιστορία μιας μεσήλικης γυναίκας και της ηλικιωμένης μητέρας της που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος τους, όταν επιστρέφουν στο πατρικό τους, που υπήρξε κάποτε ένα μεγαλόπρεπο αρχοντικό και τώρα είναι ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο.

Στην ταινία εκτός της Σουίντον πρωταγωνιστούν οι Τζόζεφ Μάιντελ, Κάρλι-Σοφία Ντέιβις και Αλφι Σάνκι-Γκριν και μετρά ανάμεσα στους παραγωγούς του τον Μάρτιν Σκορσέζε.

Το 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 31 Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2022.