Buzz

Νέο teaser «Inherent Vice», μόνο για… Λονδρέζους

στα 10

Για μια προβολή – έκπληξη στο Λονδίνο, η παραγωγή λανσάρει νέο teaser του «Inherent Vice», μονταρισμένο από τον ίδιο τον Πολ Τόμας Αντερσον.

Νέο teaser «Inherent Vice», μόνο για… Λονδρέζους

Ο κινηματογράφος Prince Charles στο Λονδίνο, ένα από τα αριστουργηματικότερα repertoire theatres, εκείνο που εξακολουθεί συχνά πυκνά να προβάλλει το «Rocky Horror Picture Show» για το κοινό που ποτέ δεν αμελεί να γεμίσει την αίθουσα, αλλά και τη sing-along κόπια του «Frozen», έχει την τιμητική του αύριο, Τετάρτη 19 Νοεμβρίου: σε μια απλόχερη κίνηση μάρκετινγκ στην από ‘δω πλευρά του Ατλαντικού, η Warner διοργανώνει μια ειδική, μοναδική προβολή του «Inherent Vice» του Πολ Τόμας Αντερσον, δυο μήνες πριν την έξοδο της ταινίας στην Αμερική (στην Ελλάδα το περιμένουμε στις 12 Φεβρουαρίου). Η επιλογή μπορεί και να έχει σχέση με το γεγονός ότι η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης δεν είχε τις αναμενόμενες αντιδράσεις από το κοινό και τους κριτικούς και το φιλμ ενδέχεται να βρει καλύτερη ανταπόκριση στο ευρωπαϊκό κοινό που, λέμε τώρα, θα δεχτεί την παράνοιά του με πιο φιλόξενο κυνισμό.

inherent vice poster 607

Σε κάθε περίπτωση, για τη μία και μοναδική προβολή του «Inherent Vice» που θα γίνει στο Prince Charles και μόνο για το Λονδρέζικο κοινό, ο ίδιος ο Πολ Τόμας Αντερσον μόνταρε ένα νέο teaser, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω και που περιλαμβάνει και σκηνές της ταινίας που δεν έχουμε δει ως τώρα.

Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τόμας Πίντσον «Inherent Vice» («Εμφυτο Ελάττωμα», στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτης), σε σενάριο του Πολ Τόμας Αντερσον. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Λος Αντζελες, το χειμώνα του ’69 και το καλοκαίρι του’70, όταν η σύλληψη και η δίκη του Τσαρλς Μάνσον κυριαρχούσε στα media. Ηρωας είναι ο Ντοκ Σπορτέλο, ένας μπαφάκιας ιδιωτικός ντετέκτιβ, τον οποίο επισκέπτεται μια παλιά του αγάπη και τον μπλέκει στο δικό της σχέδιο απαγωγής του τωρινού εραστή της - ενός ζάπλουτου μεγαλοεργολάβου. Πρωταγωνιστεί ο Χοακίν Φίνιξ και τον πλαισιώνουν οι πλαισιώνουν οι Ρις Γουίδερσπουν (ξανά μαζί μετά από το «Walk the Line»), Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζος Μπρόλιν, Οουεν Γουίλσον, Μάρτιν Σορτ, Τζοάνα Νιούσομ, ενώ ο ίδιος ο Τόμας Πίντσον κάνει ένα cameo.

Περισσότερο «Inherent Vice»: