Buzz

Αυτές είναι οι μεγάλες κυρίες της τηλεόρασης

στα 10

Το Hollywood Reporter συγκέντρωσε τις μεγάλες πρωταγωνίστριες των σπουδαιότερων τηλεοπτικών σειρών σήμερα σε μία ανοιχτή συζήτηση για τα όρια της μικρής οθόνης και τη θέση που μπορεί να έχει μία γυναίκα μέσα σ' αυτά.

Αυτές είναι οι μεγάλες κυρίες της τηλεόρασης

Βαϊόλα Ντέιβις (How to Get Away With Murder). Τζέσικα Λανγκ (American Horror Story: Freak Show). Ρουθ Γουίλσον (The Affair). Μάγκι Τζίλενχαλ (The Honorable Woman). Λίζι Κάπλαν (Masters of Sex). Ταράζι Π. Χένσον (Empire). Εξι γυναίκες ηθοποιοί, έξι μεγάλες κυρίες (όχι σε νεαρότερη ή ωριμότερη ηλικία), έξι υποψήφιες για ΕΜΜΥ στην κατηγορία δραματικών ρόλων κάθονται στο στρογγυλό τραπέζι του Hollywood Reporter και μιλούν για όλους και για όλα: είναι η μικρή οθόνη τολμηρότερη πλέον από την μεγάλη; Νιώθουν ότι έχουν σπάσει κάποια στερεότυπα στον τρόπο που το κοινό είχε συνηθίσει να βλέπει τις ηρωίδες του τρώγοντας το βραδινό του; Νιώθουν ότι απειλούνται από το σύστημα; Τι τις κρατάει να επιμένουν και να αγωνίζονται για τη δουλειά τους; Πόσο νιώθουν αντικείμενα όταν τους ζητείται να γυρίσουν μία γυμνή σκηνή, πόσο το επιδιώκουν οι ίδιες για να σπρώξουν τις ηρωίδες τους σε πιο βαθιά νερά - να βρεθούν αντιμέτωπες με κάτι πιο απειλητικό και σκοτεινότερο;

«Εγώ δεν είχα πάντως ξαναδεί μία 49χρονη, μαύρη ηρωίδα, μία γυναίκα χωρίς το τέλειο σώμα, το αντίθετο, να δείχνει τη σεξουαλικότητά της στην τηλεόραση» δηλώνει η Βαϊόλα Ντέιβις. «Τρομοκρατήθηκα όταν είδα τον εαυτό μου στο πιλοτικό επεισόδιο. Πίστευα ότι κανείς δε θα με πιστέψει. Κανείς δε θα την πιστέψει. Κι όμως. Κατάλαβα κι εγώ ότι ήρθε ο καιρός να βλέπεις ασυμβίβαστα αληθινές γυναίκες στην τηλεόραση..»

«Και είναι κάπως πιο ωραίο και σέξι το να βλέπεις σεξ με ανθρώπους που δεν έχουν τα τέλεια σώματα, αλλά σώματα που μοιάζουν στο δικό σου - έτσι δεν είναι;» πρόσθεσε και η Μάγκι Τζίλενχαλ - η πρωταγωνίστρια που όταν ξεκίνησε την καριέρα της έτρωγε συνεχώς απορρίψεις στις ακροάσεις γιατί... «δεν ήμουν αρκετά όμορφη, ούτε αρκετά σέξι».

Διαβάστε ακόμη: Πώς το American Horror Story μας έδωσε όση Τζέσικα Λανγκ μας είχε λείψει και ακόμη περισσότερη!


Πόση απόρριψη έχουν βιώσει; Είχαν σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσουν;

«Εδώ και 30 χρόνια θέλω να τα παρατήσω...» εκπλήσσει η Τζέσικα Λανγκ. «Του χρόνου κλείνω 40 χρόνια στη δουλειά. Εδώ και 3 δεκαετίες όταν τελειώνω μια δουλειά σκέφτομαι "πολύ ωραία, αλλά τώρα τελειώσαμε - ας βρω να κάνω κάτι άλλο". Τα παιδιά μου με πειράζουν: "βγαίνεις στη σύνταξη από τότε που μας γέννησες" κι έχουν δίκιο. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η δουλειά του ηθοποιού είναι σαγηνευτική. Είναι σαν ερωτική σχέση - σε παρασύρει, σε έλκει ένας ρόλος. Υπάρχει κάτι τόσο ζωντανό που σε κρατάει εδώ - αυτό το να γλιστράς κάτω από το δέρμα άλλων ανθρώπων. Αυτή η πλάνη με κρατά ερωτευμένη με τη δουλειά μου. Είναι σαν παιδικό παιχνίδι που προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι...»


Ποιο ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι του ρόλου τους στις σειρές που τους έφεραν σήμερα εδώ στα βραβεία;

«Ηξερα ότι θα συγκρουστώ με το κοινωνικό στίγμα της άλλης γυναίκας» λέει η Ρουθ Γουίλσον. «Συνήθως στις παράνομες σχέσεις είμαστε πιο αυστηρές με τις γυναίκες, από ό,τι με τους άντρες. Ηθελα να βρω την αλήθεια αυτής της γυναίκας και κάπου να τη δικαιώσω...»

«Είχα μία σκηνή βιασμού» προσθέτει η Μάγκι Τζίλενχαλ. «Κανονικά η ηρωίδα μου λέει ''όχι" από την αρχή. Εγώ ήθελα να τη γυρίσω ακόμα πιο επικίνδυνα αυτή τη σκηνή. Να δείξω μια γυναίκα ακόμα πιο σύνθετη και σκοτεινή. Μια γυναίκα που της αρέσει το επικίνδυνο σεξ και το επιδιώκει, μέχρι που βλέπει το τίμημά του...Οι σκηνές σεξ είναι πάντα άβολες. Ομως, βρίσκω, πώς δίνουν την αφορμή για κάτι πολύ δημιουργικό για μία ηθοποιό. Κι εγώ τώρα πια, 38 χρονών και μετά από 2 γέννες, νιώθω ενθουσιασμό για τις γυμνές σκηνές... »

Διαβάστε ακόμη: 45 Τηλεοπτικές Πρεμιέρες για αυτό το καλοκαίρι...


Ποιοι είναι οι ήρωές τους; Με ποιους θέλουν να συνεργαστούν; Ποιοι είναι οι ρόλοι που ονειρεύονται;»

«Θέλω να παίξω μια superhero. Ενα Bond girl. Θέλω να παίξω έναν άντρα, θέλω να παίξω μία λευκή γυναίκα» γελάει η φιλόδοξη Χένσον.


«Εγώ θέλω να συνεργαστώ με τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες: τον Γουές Αντερσον, τους αδελφούς Κοέν, τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ...» απαντά η Κάπλαν.

«Κι εγώ με τον Κουέντιν Ταραντίνο, τον Ντέιβιντ Λιντς, τον Πέδρο Αλμοδόβαρ - θα έπαιζα ό,τι μου ζητούσαν» προσθέτει η Τζίλενχαλ.


Mπορείτε να διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο site του Hollywood Reporter.

WOMEN ISSUE HR 607

Διαβάστε ακόμα: