Buzz

Το Χόλιγουντ είναι μια καθαρή τρέλα στο τρέιλερ του «Hail Caesar» των αδελφών Κοέν!

στα 10

To πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας των αδελφών Κοέν προτεοιμάζει το έδαφος για μια απολαυστική χολιγουντιανή σάτιρα - με all-star cast που δεν χορταίνεις να κοιτάς!

Το Χόλιγουντ είναι μια καθαρή τρέλα στο τρέιλερ του «Hail Caesar» των αδελφών Κοέν!

H νέα ταινία του Τζόελ και του Ιθαν Κοέν, γραμμένο φυσικά από τα δυο αδέλφια, βασίζεται σε αληθινή ιστορία: τη ζωή, το έργο και τα σκάνδαλα του Εντι Μάνιξ, αντιπροέδρου της MGM που μεσουράνησε τη δεκαετία του '50, ως δεξί χέρι του Λούις Μέγιερ.

Κανείς δε γνωρίζει αν οι Κοέν θα μιλήσουν για τα αληθινά γεγονότα που δοκίμασαν τα (νόμιμα) όρια της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ή θα πατήσουν πάνω στο μύθο για ν’ αποδώσουν περισσότερο την ατμόσφαιρα της εποχής (όπως έκαναν και στην περίπτωση του «Inside Llewyn Davies»). Ο ήρωάς τους, ωστόσο, Τζόζεφ Εντγκαρ Αλεν Τζον Μάνιξ φημολογείται ότι δε σταματούσε μπροστά σε κανένα εμπόδιο. Εμοιαζε με αυτούς τους (αντι)ήρωες από τις λαϊκές γειτονιές του Νιου Τζέρσεϊ που κυνηγούν το αμερικανικό όνειρο μέχρι τη Δύση. Ξεκινούν ως υπάλληλοι στο Λούνα Παρκ (εκείνος στο Palisades Amusement Park) και φτάνουν στη θέση του γενικού διευθυντή και αντιπροέδρου της Metro Goldwyn Mayer. Στην πορεία - κι αυτό είναι το κομμάτι που μοιάζει να ενδιαφέρει τους Κοέν - ο Μάνιξ δούλευε στο στούντιο ως «fixer», ο άνθρωπος που, με το αζημίωτο, «καθάριζε» τα σκάνδαλα των σταρς. Αλκοόλ, μοιχεία, ομοφυλοφιλία, έκθεση σε εκβιαστές, τα μίντια, κάτι σα σημερινός «crisis manager».

Διαβάστε ακόμη: Τερματίζοντας το «cult», ο Ντολφ Λούντγκρεν παίζει στη νέα ταινία των αδελφών Κοέν και μιλάει γι' αυτήν

Hail Caesar 607

Hail Caesar 607

Hail Caesar 607

Το ρόλο του Εντι Μάνιξ στο «Hail, Caesar!» θα κρατά ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ενώ ο Τζος Μπρόλιν θα υποδύεται τον συνεργάτη και ανταγωνιστή του στη δουλειά, τον publicist της MGM, Χάουαρντ Στρίκλινγκ. Συμπληρώνοντας το καστ, ο Ρέιφ Φάινς υποδύεται έναν από τους μυθοπλαστικούς ήρωες, τον σκηνοθέτη Λόρενς Λόρενζ, στο πρότυπο του Βιντσέντε Μινέλι, η Τίλντα Σουίντον ενσαρκώνει, ασφαλώς απολαυστικά, τη διάσημη μισητή κουτσομπόλα δημοσιογράφο Χέντα Χόπερ και ο Τσάνινγκ Τέιτου αναλαμβάνει το ρόλο ενός χολιγουντιανού σταρ των μιούζικαλ, στο ύφος του Τζιν Κέλι. Μαζί τους και η Σκάρλετ Τζοχάνσον, ο Τζόνα Χιλ, η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και, ναι, ο Κριστόφ Λαμπέρ.

To πρώτο τρέιλερ της ταινίας που μόλις κυκλοφόρησε είναι όσο τρελό και χολιγουντιανό αντέχει ο κοινός νους - με την ελπίδα η ταινία να τραβήξει τα όρια ακόμη περισσότερο:


Διαβάστε ακόμη: