Buzz

Η Ζιλί Ντελπί σκηνοθετεί την κινηματογραφική βιογραφία του Τζο Στράμερ!

στα 10

Ακούραστη, ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός, η Ζιλί Ντελπί επιστρέφει στις πανκ ρίζες της κυνηγώντας σαν τρελή την ευκαιρία να είναι αυτή που θα σκηνοθετήσει τη βιογραφία του Τζο Στράμερ των Clash με τίτλο «Τhe Right Profile».

Η Ζιλί Ντελπί σκηνοθετεί την κινηματογραφική βιογραφία του Τζο Στράμερ!
Ποιος άραγε τολμά να υποδυθεί τον Τζο Στράμερ;

Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, η ταινία με τίτλο «The Right Profile» (από το ομώνυμο τραγούδι των Clash που περιλαμβάνεται στο «London Calling» και αναφέρεται στον Μοντγκόμερι Κλιφτ) θα αφηγείται την παράξενη ιστορία της «εξαφάνισης» του Στράμερ λίγο πριν την κυκλοφορία του «Combat Rock» το 1982.

Αν και κανείς τελικά δεν έμαθε ποτέ τους λόγους για τους οποίους ο Στράμερ αποσύρθηκε από τη δημοσιότητα και κυριολεκτικά εγκατέλειψε τους Clash εκείνη τη χρονιά, τα γεγονότα τον ήθελαν να βρίσκεται στο Παρίσι, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες έτρεξε και στον Μαραθώνιο της πόλης. Μετά από χρόνια ο ίδιος δήλωσε πως όλο αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος, αλλά η «εξαφάνιση» του δεν ήταν παρά η αρχή του τέλους για τους Clash, που το 1983 θα σημαδευόταν από την απόλυση του Μικ Τζόουνς από τον Στράμερ και την επανασύσταση του συγκροτήματος ως «The Clash Mark Two» και ένα δίσκο, το «Cut the Crap» του 1985 που σήμανε και την οριστική διάλυση τους.

Τίποτα δεν είναι γνωστό ακόμη για το ποιος θα υποδυθεί τον Στράμερ, ενώ δεν αποκλείεται η Ντελπί να πρωταγωνιστήσει και η ίδια στην ταινία, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα σε όλες τις σκηνοθετικές της απόπειρες. Εκεί φυσικά βρίσκεται και η «παγίδα» του πρότζεκτ, αφού όσο την αγαπάμε για το ότι δεν εγκαταλείπει την κινηματογραφική της σχέση με τον Ιθαν Χοκ - Τζέσι στην φημολογούμενη τρίτη συνέχεια του «Before Sunrise» και «Before Sunset», τόσο δεν είμαστε καθόλου σίγουροι για το σκηνοθετικό της ταλέντο, τουλάχιστον στα «Two Days in Paris» και το ανεκδιήγητο «The Countess».

Για την ώρα θυμηθείτε το «Joe Strummer: The Future Is Unwritten» του Τζούλιεν Τεμπλ, την πιο συμπαθητική μέχρι στιγμής εξιστόρηση του μεγαλείου του Στράμερ και ακούστε το «Τhe Right Profile» που σε κάθε περίπτωση παραμένει...κλασικό!