Industry

Η Οκτάβια Σπένσερ σκηνοθετεί και η Βαϊόλα Ντέιβις αφηγείται: «The Unforgiving Minute»

στα 10

Δεν είναι καινούρια η ταινία, αλλά είναι καινούρια η δημοτικότητα της βραβευμένης με Οσκαρ ηθοποιού που, τώρα, αποκαλύπτεται και ως σκηνοθέτης.

Η Οκτάβια Σπένσερ σκηνοθετεί και η Βαϊόλα Ντέιβις αφηγείται: «The Unforgiving Minute»

Εμπνευσμένο από μια φράση του Κίπλινγνκ, το «The Unforgiving Minute» είναι μια δεκάλεπτη ταινία που σκηνοθέτησε το 2010 η βραβευμένη με Οσκαρ για τις «Υπηρέτριες» Οκτάβια Σπένσερ. Τη θέση του αφηγητή, μάλιστα, αναλαμβάνει η συμπρωταγωνίστρια, συναγωνίστρια και φίλη της, Βαϊόλα Ντέιβις.

Η ταινία επανήλθε στο προσκήνιο γιατί θα προβληθεί στο φετινό SoHo International Film Festival, που γίνεται από τις 13 ως τις 20 Απριλίου στη Νέα Υόρκη. Το «The Unforgiving Minute», μάλιστα, δεν είναι καν η πρώτη ταινία που σκηνοθετεί η Οκτάβια Σπένσερ, η οποία είχε υπογράψει το 2008 το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «The Captain».

Η ταινία, κατά την επίσημη σύνοψη, παρακολουθεί την ιστορία ενός αγοριού που μεγαλώνει σ’ ένα περιβάλλον μισαλλοδοξίας και έλειψης κατανόησης. Ζει με τη μητέρα του που τον μεγαλώνει μόνη, με την αδελφή και τον παππού και τη γιαγιά του. Η οικογένειά του τού προσφέρει θαλπωρή, αλλά το αγοράκι αποζητά τον πατέρα του που δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Οι συμμαθητές του στο σχολείο τον βασανίζουν καθημερινά. Μέσα από αυτά τα εμπόδια, όμως, το αγόρι καταφέρνει να μην κατατρόπωθεί. Αντίθετα, επιβιώνει επιλέγοντας το δρόμο της αξιοπρέπειας και της σκληρής δουλειάς που θα τον οδηγήσει σ’ ένα μέλλον γεμάτο επιτεύγματα!

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας, η οποία ακούγεται, αλλά δε μοιάζει διδακτική κι ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να τη δούμε και ολόκληρη!