Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ελένη Καραΐνδρου είναι το τιμώμενο πρόσωπο στα World Soundtrack Awards του Φεστιβάλ της Γάνδης

στα 10

Με το Lifetime Achievement Award του Φεστιβάλ της Γάνδης θα τιμηθεί η Ελένη Καραΐνδρου, στο πλαίσιο ενός αφιερώματος στο ελληνικό σινεμά.

Η Ελένη Καραΐνδρου είναι το τιμώμενο πρόσωπο στα World Soundtrack Awards του Φεστιβάλ της Γάνδης

Το Φεστιβάλ της Γάνδης, εκτός από ένα από τα μεγαλύτερα του Βελγίου, είναι γνωστό για τη στενή του σχέση με την κινηματογραφική μουσική, αφού κάθε χρόνο διοργανώνει τα World Soundtrack Awards με τιμώμενους συνθέτες από όλον τον κόσμο και τη συνοδεία μοναδικών κονσέρτων που αναδεικνύουν τη δύναμη των soundtracks.

Στην τρίτη τους δεκαετία τα World Soundtrack Awards τιμούν την Ελένη Καραΐνδρου, η οποία θα παραλάβει το Lifetime Achievement Award από την World Soundtrack Academy, σε τελετή που θα συνοδευτεί από κονσέρτο και θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου 2021 για πρώτη φορά στην Οπερα της Γάνδης στον κλείσιμο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της πόλης, που φέτος είναι αφιερωμένο στο ελληνικό σινεμά.

καραίνδρου H Ελένη Καραΐνδρου με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Η Ελένη Καραΐνδρου θα είναι μια από τις επίτιμες προσκεκλημένες στην τελετή λήξης ενώ θα συνοδέψει με το πιάνο της την Φιλαρμονική των Βρυξελλών. Μαζί της θα βρίσκεται και η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο βιολί, η οποία το 2006 είχε κερδίσει το World Soundtrack Discovery Award για την τουρκική ταινία «My Father My Son». Το κονσέρτο έχει τίτλο «Great Greek Composers» και θα περιλαμβάνει μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη, της Ελένης Καραΐνδρου και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ανάμεσα σε άλλους.

«Είναι μεγάλη τιμή η απόφαση της World Soundtrack Academy να με βραβεύσει με το πιο σημαντικό βραβείο για έναν κινηματογραφικό συνθέτη, το World Soundtrack Lifetime Achievement Award Με τεράστια ευχαριστήση και ευγνωμοσύνη, δέχομαι αυτήν την τιμή. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην Ακαδημία και να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλους τους σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκα. Αλλά ειδικά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο με τον οποίο συνεργάστηκα σε οκτώ ταινία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον παραγωγό μου και διευθυντή της ECM Records, Μάνφρεντ Αϊχερ για το κοινό μας δημιουργικό ταξίδι εδώ και περισσότερα από τριάντα χρόνια», δήλωσε η Ελένη Καραΐνδρου για τη βράβευσή της.

Διαβάστε ακόμη: Η Ελένη Καραΐνδρου γράφει τη μουσική για το «The Last Planet» του Τέρενς Μάλικ