Φεστιβάλ / Βραβεία

To φεστιβάλ της Γάνδης ετοιμάζει ένα αφιέρωμα στο ελληνικό σινεμά

στα 10

Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βελγίου, τιμά το σινεμά της χώρας μας και κάνει αφίσα του, μια (υπέροχη) φωτογραφία του Ευθύμη Φιλίππου.

Flix Team
To φεστιβάλ της Γάνδης ετοιμάζει ένα αφιέρωμα στο ελληνικό σινεμά
Φωτό: Γιώργος Καπλανίδης

Φέτος θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα ταινιών αφιερωμένο στο ελληνικό σινεμά και την ελληνικη κινηματογραφική μουσική, την χώρα που γέννησε την δραματική τέχνη. Αυτό το πρόγραμμα θέλει να αποδείξει ότι το ελληνικό σινεμά είναι πολύ πιο πλούσιο από την ταμπέλα του greek weird wave. Από την θρυλική μουσική του "Ζορμπά" σε μια συνολική ρετροσπεκτίβα του σπουδαίου Θόδωρου Αγγελόπουλου και μέσα από τον σεναριογράφο του Λάνθιμου Ευθύμη Φιλίππου, ως νέες φωνές όπως η Ζακλίν Λέντζου. Ολα αυτά σε ένα πρόγραμμα που θα αποτελέσει μια κάθαρση μετά από τα συνεχόμενα κύματα του κορονοϊού.

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα 6 Works in Progress που συμμετέχουν στο «Thessaloniki Goes to Cannes»

film festival ghent 607

Αυτά δηλώνει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο διευθυντής προγράμματος του Φεστιβάλ της Γάνδης, Βιμ Ντε Βίτε, παρουσιάζοντας το μεγάλο αφιέρωμα που ετοιμάζει η διιοργάνωση για την επερχόμενη έκδοσή της που θα λάβει χώρα από τις 12 έως τις 23 Οκτωβρίου.

Οι τίτλοι των ελληνικών ταινιών που θα προβληθούν στο αφιέρωμα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά μπορείτε ήδη να απολαύσετε την αφίσα του φεστιβάλ που είναι βασισμένη σε μια φωτογραφία του Ευθύμη Φιλίππου τραβηγμένη από τον Γιώργο Καπλανίδη.

film festival ghent 607

Δείτε επίσης: Berlinale Summer Special: Ολο το Βερολίνο ένα θερινό σινεμά