Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale Summer Special: Ολο το Βερολίνο ένα θερινό σινεμά

στα 10

Η Berlinale δίνει τη δυνατότητα στυς θεατές από τις 9 μέχρι και τις 20 Ιουνίου να απολαύσουν κομμάτια του φετινού της προγράμματος σε 16 υπαίθριους χώρους που θα μετατρέψουν το Βερολίνο σε ένα τεράστιο θερινό σινεμά.

Berlinale Summer Special: Ολο το Βερολίνο ένα θερινό σινεμά

Η καλοκαιρινή εκδοχή της φετινής Berlinale - σχέδιο που μέχρι και τελευταία στιγμή βρισκόταν υπό αίρεση λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης της Γερμανίας και του Βερολίνου ειδικότερα, είναι πλέον πραγματικότητα.

Από τις 9 μέχρι και τις 20 Ιουνίου και με τις ευχές αλλά και τη στήριξη των Αρχών που θεωρούν πλέον πως μια open air διοργάνωση είναι εφικτή, η Berlinale θα προβάλλει μέρος του προγράμματός της, αλλά και ειδικές προβολές για νεότερους θεατές, απευθυνόμενη αυτή τη φορά περισσότερες σε απλούς θεατές παρά επαγγελματίες. Οι τελευταία παρακολούθησαν online τα διαγωνιστικά προγράμματα, το Πανόραμα, το Forum και τις ειδικές πρροβολές του Φεστιβάλ τον περασμένο Μάρτιο.

berlinale summer special

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για το πρόγραμμα Berlinale Summer Special, παρόλο που το είχαμε σχεδιάσει διαφορετικά στην αρχή. Το κοινό θα αποκτήσει μια πολύ ξεχωριστή, συλλογική εμπειρία φεστιβάλ - κάτι που έλειψε σε όλους μας εδώ και πολύ καιρό. Το Summer Special προσανατολίζεται στην εκ νέου αναζωπύρωση της επιθυμίας του κοινού να πάει στον κινηματογράφο και να συμβάλλει στην αναβίωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων με θεατές. Θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο κοινό του Βερολίνου σε σχεδόν όλα τα μέρη της πόλης σε συνολικά 16 χώρους, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικά σχεδιασμένου υπαίθριου κινηματογράφου στο ιστορικό Museum Island Berlin. Χάρη στη γενναιόδωρη επιπρόσθετη χρηματοδότηση για τη διφασική μορφή του φεστιβάλ το 2021 και την υποστήριξη της Γερουσίας του Βερολίνου, μπορούμε τώρα να προετοιμάσουμε το Summer Special και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε. σκηνοθέτες και μέλη της κριτικής επιτροπής που μπορούν να κάνουν το ταξίδι τους στο Βερολίνο τον Ιούνιο», σχολιάζουν οι διευθυντές της Berlinale, Μαριέτε Ρίζενμπικ και Κάρλο Τσατριάν.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει στις 9 Ιουνίου στο νέο χώρο στο νησί των Μουσείων στο Βερολίνο, ενώ στις 13 του μήνα θα γίνουν οι.απονομές των βραβείων που γνωρίζουμε ήδη από το Μάρτιο. Αναμένονται ωστόσο προσθήκες βραβείων, αλλά και προβολών, καθώς και εκπλήξεων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές της Berlinale, το πλήρες πρόγραμμα του υβριδικού αυτού event θα ανακοινωθεί από το site της Berlinale στις 20 Μαΐου.

berlinale summer special