Buzz

«Kάτι που δεν ξανάδειξε το σινεμά»: Ο Δημήτρης Παναγιωτάτος αποκαλύπτει στο Flix τα μυστικά του «Deadly Casting»

στα 10

Η νέα ταινία του Δημήτρη Παναγιωτάτου «Deadly Casting» είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της στο πλαίσιο του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Παρακατώ αποκαλύπτουμε μερικά από τα μυστικά της...

«Kάτι που δεν ξανάδειξε το σινεμά»: Ο Δημήτρης Παναγιωτάτος αποκαλύπτει στο Flix τα μυστικά του «Deadly Casting»

Πιστός στο σινεμά του φανταστικού που υπηρετεί εδώ και τρεις δεκαετίες (από τη «Νύχτα με τη Σιλένα» του 1986 μέχρι και την «Τρίτη Νύχτα» του 2002), ο Δημήτρης Παναγιωτάτος επιστρέφει με την πέμπτη του ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο «Deadly Casting» και το όλο υπόσχεση tagline «Κάτι που δεν ξανάδειξε το σινεμά».

Λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας στην Ταινιοθήκη το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ρωτήσαμε τον Δημήτρη Παναγιωτάτο να μας αποκαλύψει πόσο κυριολεκτικός είναι ο τίτλος της νέας του ταινίας...

Διαβάστε ακόμη: Προς επίδοξους νέους σκηνοθέτες! O Δημήτρης Παναγιωτάτος μιλάει στο Flix για τη σημασία της εκπαίδευσης

Deadly Casting

Τι είναι το «Deadly Casting»;

Οκτώ ηθοποιοί κι ένας σκηνοθέτης, προετοιμάζοντας μια ταινία, παγιδεύονται στο στούντιο από τον πιο απρόβλεπτο εχθρό... έναν εχθρό που δεν ξανάδειξε το σινεμά!

Πόσο κυριολεκτικός είναι ο τίτλος;

Ο τίτλος είναι... όσο πιο κυριολεκτικός γίνεται! Το ίδιο και το «κάτι που δεν ξανάδειξε το σινεμά». Φαντάζει ίσως υπερβολικό και μεγαλόσχημο, αλλά δεν είναι. Υπήρξα πάντα ένας σεμνός εργάτης της κινηματογραφικής τέχνης. Ομως, απ' ό,τι ξέρω, αυτός ο εχθρός δεν έχει μέχρι τώρα παρουσιαστεί σε ταινία. Και σίγουρα όχι μ' αυτόν τον τρόπο. Απαιτούνται κάποιες πρακτικές προϋποθέσεις γι' αυτό που, προσωπικά, έτυχε να έχω.

Ο εχθρός αυτός ανήκει στο χώρο του φανταστικού κινηματογράφου;

Ναί, αλλά δεν είναι κανένας από τους γνωστούς εχθρούς των ταινιών του φανταστικού, όπου το Κακό, μέσα από τα διάφορα πρόσωπά του, απειλεί να εξοντώσει μια ομάδα ανθρώπων. Εδώ έχουμε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς με την απλή λογική «ποιος ή τι μπορεί να απειλεί έναν σκηνοθέτη και το κάστινγκ των ηθοποιών του που κάνουν πρόβες για μια ταινία;»... τότε ίσως έχει βρει την απάντηση! Να τονίσω πάντως ότι η αποκάλυψη του εχθρού γίνεται αρκετά σύντομα στην ταινία και δεν λειτουργεί σαν αστυνομικός γρίφος. Η ταινία έχει πολλές εκπλήξεις σ' όλη τη διάρκειά της. Και η τελικά έκπληξη έρχεται δυο λεπτά πριν το τέλος!

To «Deadly Casting» κάνει την πρεμιέρα του το Σάββατο 28/11 στις 23.15 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο του 28ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Deadly Casting Poster