Buzz

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις αφήνει πίσω του τη συνταξιοδότηση για χάρη του γιου του

στα 10

Επτά χρόνια μετά το τελευταίο του πέρασμα από τη μεγάλη οθόνη, ο Ντέι Λιούις θα πρωταγωνιστήσει στην πρώτη ταινία του γιου του.

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις αφήνει πίσω του τη συνταξιοδότηση για χάρη του γιου του

Τι κι αν ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις είχε ανακοινώσει το 2017 ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στην ηθοποιία. Επειτα από διάστημα απουσίας επτά χρόνων, ο σπουδαίος ηθοποιός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία της Focus Features και της Plan B με τίτλο «Anemone», η οποία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του γιου του, Ρόναν Ντέι Λιούις.

Πατέρας και γιος συνυπογράφουν το σενάριο της ταινίας, η οποία θα καταπιάνεται με τη διερεύνηση της δυναμικής περίπλοκων οικογενειακών σχέσεων και δεσμών. Ο Ντέι Λιούις θα ηγηθεί του καστ, ενώ στο πλευρό του θα εμφανιστούν ο Σον Μπιν, η Σαμάνθα Μόρτον, ο Σάμιουελ Μπότομλεϊ και η Σάφια Οουκλεϊ -Γκριν.

daniel-day-lewis-and-sonΟ Ντέι Λιούις πλάι στον γιο του, Ρόναν

Ο Ρόναν πρόκειται να αναλάβει για πρώτη φορά χρέη σκηνοθέτη στα 26 του, μεταπηδώντας από το -μέχρι τώρα- κυρίαρχο εκφραστικό του καλλιτεχνικό μέσο, τη ζωγραφική. Προτού μάλιστα επικεντρωθεί στο νέο του πρότζεκτ, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του διεθνή ατομική έκθεση αυτόν τον Οκτώβριο στο Χονγκ Κονγκ, ενώ θα ακολουθήσουν και μεταφορές της τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και το Λος Αντζελες.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με έναν λαμπρό καλλιτέχνη όπως ο Ρόναν Ντέι-Λιούις στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, με τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις ως δημιουργικό συνεργάτη του», δήλωσε ο πρόεδρος της Focus Features (εταιρία με την οποία ο Ντέι Λιούις είχε συνεργαστεί στην τελευταία κινηματογραφική του εμφάνιση στο «Αόρατη Κλωστή»), Πίτερ Κουγιάουσκι.

phantom-threadΟ Ντέι Λιούις στην «Αόρατη Κλωστή»

Περισσότερες πληροφορίες για το «Anemone» αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα.