Buzz

Ο Κώστας Γαβράς για τα fake news γύρω από τη νέα του ταινία

στα 10

Με μήνυμά του στο Αθηναικό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κώστα Γαβράς παρακαλεί τους δημοσιογράφους να μην ανακυκλώνουν φήμες γύρω από τη νέα του ταινία, αυτή που βασίζεται στο «Ανίκητοι Ηττημένοι» του Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο Κώστας Γαβράς για τα fake news γύρω από τη νέα του ταινία

Η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά, που βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας αποτελεί ήδη «είδηση» και πέρα των κινηματογραφικών κύκλων, αφού το θέμα της, που είναι βασισμένο στο «Ανίκητοι Ηττημένοι» του Γιάννη Βαρουφάκη, είναι λογικό να ενδιαφέρει τουλάχιστον μια ολόκληρη χώρα.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει ούτε από ποια οπτική γωνία θα «δει» ο Κώστας Γαβράς την περίπτωση «Βαρουφάκη» - ελπίζουμε κριτικά και με σκέψη, αφού οι μέρες της θητείας του στο Υπουργείο Οικονομικών αποτελούν μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους που πέρασε η χώρα τα τελευταία χρόνια. Πληροφορίες ή φήμες, όμως, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σχετικά με το ποιος θα υποδυθεί τον Γιάννη Βαρουφάκη (ένα όνομα που έχει ακουστεί είναι ο Γιάννης Στάνκογλου) αλλά και άλλους «διάσημους» του καστ.

Με επίσημο μήνυμά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κώστας Γαβράς παρακαλεί τους δημοσιογράφους να μην αναπαράγουν φήμες και fake news σχετικά με τη νέα του ταινία, που όπως δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στο Flix, από τη Σεβίλλη όπου βρέθηκε για να τιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, δεν είναι μια ταινία για την Ελλάδα, αλλά μια ταινία για την Ευρώπη σε σχέση με την Ελλάδα.


Διαβάστε αυτούσιο το μήνυμα του Κώστα Γαβρά, όπως δημοσιεύτηκε στο Αθηναικό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Κυρίες και κύριοι Δημοσιογράφοι,

Θα επιστρέψω στην Αθήνα στις 2 Ιανουαρίου 2019 για να ετοιμάσω, να οργανώσω και να γυρίσω ένα τμήμα της επόμενης ταινίας μου.

Αντιλαμβάνομαι πως αυτή η συγκεκριμένη ταινία είναι πιθανό να έχει προκαλέσει την περιέργεια αλλά και την επιθυμία σας να ενημερώσετε τους αναγνώστες, τους θεατές και τους ακροατές σας. Ακόμη περισσότερο εφόσον γνωρίζετε, κατά προσέγγιση, το θέμα της ταινίας. Την κρίση μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου της προετοιμασίας και της οργάνωσης, επικεντρωνόμαστε στην έρευνα, και την αξιολόγηση των πιο σημαντικών στοιχείων της ταινίας : των ηθοποιών, των τεχνικών και των χώρων γυρισμάτων.

Καμία τελική απόφαση δεν θα ληφθεί για τα παραπάνω πριν ολοκληρωθεί η διερεύνηση κάθε πιθανής λύσης.

Ως εκ τούτου, όσο διαρκεί η περίοδος έρευνας, καμία πληροφορία που δεν προέρχεται είτε από εμένα είτε από την παραγωγή, δεν αποτελεί είδηση.

Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση και τη μεγάλη εξυπηρέτηση που θα μας κάνετε επιτρέποντάς μας να συγκεντρωθούμε και να εργαστούμε με ηρεμία

Μια ταινία, και ιδιαιτέρως αυτή περισσότερο από μια άλλη, απαιτεί κόπο φυσικό και μεγάλη πνευματική συγκέντρωση.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Κώστας Γαβράς


Διαβάστε ακόμη: Ο Κώστας Γαβράς θα φόραγε κίτρινο γιλέκο για έναν καλύτερο κόσμο