Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα συγχαρητήρια στον Βασίλη Κεκάτο και τον Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους

στα 10

Με ανακοινώσεις τους, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έστειλαν τα συγχαρητήρια για τον Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους που κέρδισε ο Βασίλης Κεκάτος στο 72ο Φεστιβάλ Καννών.

Flix Team
Τα συγχαρητήρια στον Βασίλη Κεκάτο και τον Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους

Ακολουθούν τα συγχαρητήρια σημειώματα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Λευτέρη Κρέτσου προς τον Βασίλη Κεκάτο για την επιτυχία της κατάκτησης του Χρυσού Φοίνικα Μικρού Μήκους Ταινίας με το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» που του απονεμήθηκε ομόφωνα από την επιτροπή της Προέδρου Κλερ Ντενί και των μελών Στέισι Μάρτιν, Πάνου Χ. Κούτρα, Καταλίν Μιτουλέσκου και Εράν Κόλιριν, στο 72ο Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2019: Καμία απόσταση πλέον ανάμεσα στον Βασίλη Κεκάτο και τον ουρανό

kekatos


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο και στην παραγωγό εταιρεία Black Bird Productions για την βράβευση της ταινίας μικρού μήκους στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών.

To Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο και στην παραγωγό εταιρεία Black Bird Production για τη βράβευση της ταινίας τους «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» με τον Χρυσό Φοίνικα για ταινία μικρού μήκους στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία απέσπασε επίσης και το Queer Palm καλύτερης ταινίας μικρού μήκους.

Το Ε.Κ.Κ. είχε χρηματοδοτήσει την παραγωγή της προηγούμενης βραβευμένης ταινίας του Βασίλη Κεκάτου «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» στο Πρόγραμμα Παραγωγής Ταινιών Μικρού Μήκους, η οποία απέσπασε διακρίσεις και σημείωσε σημαντική πορεία σε διεθνή φεστιβάλ.

Η ύπαρξη ενός σημαντικού δυναμικού νέων κινηματογραφικών δημιουργών στον τόπο μας είναι πραγματικότητα και η στήριξή τους αποτελεί προτεραιότητά μας.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου πρόσφατα συμμετείχε στην παραγωγή της ταινίας «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», μέσω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ενώ παράλληλα τη στήριξε και στο πλαίσιο της ενίσχυσης της προώθησης των ελληνικών ταινιών στα διεθνή φεστιβάλ για τη συμμετοχή της ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ευχόμαστε στους δημιουργούς και συντελεστές κάθε επιτυχία στη διεθνή πορεία της ταινίας.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο για τον Χρυσο Φοίνικα Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συγχαίρει θερμά τον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο για τον Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε η μικρού μήκους ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς» στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών.

Ο σκηνοθέτης είναι ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στις Κάννες και η ταινία του κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις 11 ταινίες που διαγωνίσθηκαν σε σύνολο 4.240 ταινιών που κατατέθηκαν από όλο τον κόσμο.

Η ταινία του απέσπασε επίσης και το Queer Palm καλύτερης ταινίας μικρού μήκους «για την ευαίσθητη προσέγγισή του στην επιθυμία, τις συναρπαστικές ερμηνείες και την ικανότητα στη σκηνοθεσία», όπως σχολίασε η επιτροπή. Πολυβραβευμένη, εντός και εκτός Ελλάδας ήταν και η προηγούμενη ταινία του Βασίλη Κεκάτου «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν».


Συγχαρητήρια του Λευτέρη Κρέτσου στον Βασίλη Κεκάτο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ελληνικό σινεμά θα επιστρέψει από τις Κάννες με πολύ σημαντικές διακρίσεις. Έτσι μετά το πρώτο βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους που κέρδισε η Ζακλίν Λέντζου το 2018 στο πρόγραμμα Critic’s week των Καννών, ο Βασίλης Κεκάτος γίνεται ο πρώτος Ελληνας σκηνοθέτης που κατάφερε να κερδίσει το βραβείο Queer Palm και το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ των Καννών με ομόφωνη απόφαση με το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» σε παραγωγή της Ελένης Κοσσυφίδου.

Η βράβευση του Βασίλη Κεκάτου μας κάνει όλους υπερήφανους. Τα τελευταία χρόνια Έλληνες δημιουργοί, καλλιτέχνες, παραγωγοί κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αποσπούν σημαντικές διακρίσεις, προωθούν μια νέα αφήγηση για τη χώρα η οποία στηρίζεται στο ταλέντο και στο όραμα νέων και δημιουργικών ανθρώπων. Η ανάπτυξη και η περαιτέρω ενίσχυση της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής είναι απαραίτητα βήματα για να ακολουθήσουν και άλλες επιτυχίες.


Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διήρκεσε φέτος από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix ήταν εκεί και σας μετέφερε όλα όσα συνέβησαν, τη στιγμή που συνέβησαν, μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.