Industry

Αυξάνονται οι πιθανότητες να μην γίνει το Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο, λόγω κοροναϊού

στα 10

Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων του Φεστιβάλ των Καννών, μέχρι πρότινος «ήταν πολύ νωρίς» για μια τέτοια απόφαση. Αλλά τώρα δεν είναι.

Flix Team
Αυξάνονται οι πιθανότητες να μην γίνει το Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο, λόγω κοροναϊού

Το ενδεχόμενο να μην γίνει το Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο, εξαιτίας του κοροναϊού, γίνεται όλο και πιο πιθανό. Το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, που έχει ήδη, από τις 29 Φεβρουαρίου, επιβάλλει απαγόρευση συνάθροισης άνω των 5.000 ατόμων, μόλις παρέτεινε το μέτρο ως και τις 31 Μαΐου: το Φεστιβάλ Καννών είναι προγραμματισμένο για τις 12 έως και 23 Μαΐου και, ναι, προϋποθέτει συναθροίσεις τέτοιων μεγεθών...

Διαβάστε ακόμη: «Πλένετε συχνά τα χέρια και κλείνετε τα μάτια στη διάρκεια της συνουσίας» Το Saturday Night Live τα βάζει (και) με τον κοροναϊό

Σύμφωνα με τις οδηγίες του γαλλικού Υπουργείου Υγείας, επιπλέον, οι δημοτικές αρχές κάθε σημείου της Γαλλίας έχουν το δικαίωμα να «απαγορεύουν ή περιορίζουν και άλλες, μικρότερες, συναθροίσεις, αυτονόμως». Οι Κάννες ήδη ακύρωσαν το περίοπτο συνέδριο MipTV που θα γινόταν στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου και τα πράγματα μοιάζουν ιδιαίτερα σοβαρά για το Φεστιβάλ Καννών κι ακόμα περισσότερο την Αγορά του, που συγκεντρώνει περί τις 12.000 άτομα καθημερινά, στους κλειστούς χώρους του Palais des Festivals.

Να σημειώσουμε ότι ως τώρα η Γαλλία μετρά 285 κρούσματα του κοροναϊού και τέσσερα θύματα, ενώ από τις 2.000 κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας, έχουν κλείσει, ως τώρα, σαράντα. Την είδηση σχετικά με το Φεστιβάλ Καννών δημοσίευσε πρώτο το Variety.