Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2019: Ο Γιώργος Λάνθιμος στην Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Ανακοινώθηκε η Κριτική Επιτροπή του 72ου Φεστιβάλ Καννών, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Γιώργο Λάνθιμο, την Ελ Φάνινγκ και τον Πάβελ Παβλικόφσκι, υπό την προεδρία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου.

Κάννες 2019: Ο Γιώργος Λάνθιμος στην Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ Καννών

Ανακοινώθηκε σήμερα η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ Καννών, που -με πρόεδρο τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου- θα αποφασίσει σε ποιες ταινίες από το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα θα απονείμει τον Χρυσό Φοίνικα και τα υπόλοιπα βραβεία της 72ης διοργάνωσης.

Τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής είναι ο Ελληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, ο Πολωνός σκηνοθέτης Πάβελ Παβλικόφσκι, η Αμερικανίδα ηθοποιός Ελ Φάνινγκ, η Αμερικανίδα σκηνοθέτης Κέλι Ράιχαρντ, η ηθοποιός Μαϊμούνα Ν'Ντιάγε από την Μπουρκίνα Φάσο, η Ιταλίδα σκηνοθέτης Αλίτσε Ρορβάχερ, ο Γάλλος σκηνοθέτης Ρομπέν Καμπιγιό και ο γιουγκοσλαβικής καταγωγής Γάλλος κομίστας και σκηνοθέτης Ενκι Μπιλάλ.

Στο πνεύμα της ισότιμης εκπροσώπησης, η φετινή επιτροπή περιλαμβάνει τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, επτά διαφορετικών εθνικοτήτων.

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.