Buzz

Αυτό που Αντόνιο Μπαντέρας θα παίξει τον Πάπα Φραγκίσκο

στα 10

Δυο-τρεις βιογραφίες του πρώτου λατινοαμερικανού Πάπα στην ιστορία βρίσκονται στα σκαριά και στη μια, πρωταγωνιστής θα είναι ο πάντα Ισπανός στην καρδιά σταρ.

Αυτό που Αντόνιο Μπαντέρας θα παίξει τον Πάπα Φραγκίσκο

Πέρα από τις προσωπικές του πεποιθήσεις, η πιο προφανής σχέση του Αντόνιο Μπαντέρας με την Καθολική εκκλησία ήταν… η συμμετοχή του στις ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ που, όσο να’ναι, είχε κάτι να πει για το θεσμό. Ωστόσο, ο Μπαντέρας θα είναι τώρα ο πρωταγωνιστής της βιογραφικής ταινίας με αντικείμενο τον Πάπα Φραγκίσκο που ετοιμάζει ο Πιέτρο Βαλσέκι, ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά παραγωγούς της Ιταλίας, που διατηρεί και την πρώτη και δεύτερη θέση στη λίστα με τους μεγαλύτερους εγχώριους εισπρακτικούς θριάμβους.

Η ιστορία του Πάπα Φραγκίσκου μπορεί να είναι μεγάλη, η ταινία ωστόσο προορίζεται αυτή τη στιγμή για τη μικρή οθόνη, ως τηλεταινία για ιταλικό κανάλι. Ο Βαλσέκι και η Ιταλία, ωστόσο, δεν είναι οι μόνοι που ετοιμάζουν biopics για τον Πάπα Φραγκίσκο. Το «The Vatican» του Ρίντλεϊ Σκοτ θα παρουσιάζει τον Μπρούνο Γκανς στο ρόλο ενός μυθοπλαστικού Πάπα με σαφείς, ωστόσο, αναφορές στον τωρινό Ποντίφικα. Κι ο Αλεχάντρο Αγκρέστι, Αργεντίνος κι ο ίδιος, στήνει αυτόν τον καιρό τη δική του εκδοχή της ζωής του Πάπα Φραγκίσκου, με πρωταγωνιστή τον Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα, συμπρωταγωνιστή του Γκαέλ Γαρσία Μπερνάλ, ως Αλμπέρτο Γρανάδο, στα «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας» του Βάλτερ Σάλες. Αυτή η ταινία ονομάζεται «Historia de un cura» («Ιστορία Ενός Ιερέα») και περιγράφει τη ζωή εκείνου που γεννήθηκε ως Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, από τα νεανικά του χρόνια στο Μπουένος Αϊρες, ως την εκλογή του στο ύψιστο αξίωμα της Καθολικής Εκκλησίας.

Εάν ο Αντόνιο Μπαντέρας, εν τω μεταξύ, σας έχει λείψει, μπορείτε να τον δείτε στο «Machete: Η Επιστροφή» ή, αν κάνετε επ’ αόριστον υπομονή, στο «Knight of Cups» του Τέρενς Μάλικ.