Buzz

H Disney δεν προωθεί για Οσκαρ τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ για το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη»

στα 10

Αν και οι οσκαρικές φήμες ήθελαν το όνομα του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ να βρίσκεται στη λίστα με τις υποψηφιότητες για Α' Ανδρικό Ρόλο, η Disney έχει αντίθετη άποψη.

H Disney δεν προωθεί για Οσκαρ τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ για το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη»

Αρκετοί, ακόμα κι εμείς, θα θεωρούσαμε δίκαιη μια οσκαρική υποψηφιότητα του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του Τόνι Σταρκ/Iron Man στο «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» των Τζο και Αντονι Ρούσο. Μετά και την τεράστια εμπορική επιτυχία της ταινίας θα σκεφτόταν κανείς πως η Disney θα την προωθούσε για να πάρει όσα περισσότερα Οσκαρ μπορεί ακόμα και, γιατί όχι, μερικά και από τα μεγάλα βραβεία, κλείνοντας έτσι με επιτυχία τα 10 χρόνια ένα υπέροχου κινηματογραφικού σύμπαντος, αυτό του MCU.

Να όμως που κάναμε λάθος. Στην επίσημη σελίδα της Disney για τα βραβεία, δείχνει πως η Disney και η Marvel δείχνουν να προωθούν την ταινία σε αρκετές κατηγορίες αλλά το όνομα, περιέργως, του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ μένει εκτός.

Διαβάστε ακόμα: Πόσο θα στοιχηματίζατε για ενα Οσκαρ στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ για το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη»;

avengers nomination 607

Ακόμα και αν κάποιος δεν συμφωνεί με την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αν το δει ρεαλιστικά, το όνομά του «Iron Man» θα έπρεπε τουλάχιστον να βρίσκεται μέσα σε αυτή την λίστα μιας και είναι το μόνο ίσως που θα μπορούσε να έχει πιθανότητες για να πάρει η ταινία κάποια υποψηφιότητα στα μεγάλα βραβεία. Ακόμα και τα αδέρφια Ρούσο υποστηρίζουν τον Ντάουνι Τζούνιορ. «Θέλω να αναφερθώ σε ένα πράγμα και αυτό είναι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Δεν κάνουμε ταινίες για βραβεία. Ναι, και αυτό που κάναμε ήταν πολύ δύσκολο. Γυρίσαμε δυο από τις ακριβότερες ταινίες την μια πίσω από την άλλη. Αλλά θέλω να αναφερθώ στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Δεν νομίζω να έχω δει ποτέ – σε παγκόσμιο επίπεδο – κοινό να αντιδρά σε μια ερμηνεία με τον τρόπο τον οποίο έγινε για την Ρόμπερτ Ντάουνι σε αυτή την ταινία. Υπήρχαν άνθρωποι που έκλαιγαν με λυγμούς στις αίθουσες. Θέλω να πω πως όταν μπορείς να αγγίξεις το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο και σε τέτοιο βαθμό, τότε μιλάμε μια εξαιρετική ερμηνεία. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο και αν αυτό δεν αξίζει μια υποψηφιότητα για Οσκαρ τότε δεν ξέρουμε τι» είχε δηλώσει ο Τζο Ρούσο σε μια συνέντευξή του στο The Daily Beast τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Γιατί η Disney δεν έχει δώσει την αναγνώριση στην δουλειά του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ προωθώντας τον για Οσκαρ; Ισως γιατί φοβούνται πως τα μέλη της Ακαδημίας θα διχαστούν για το αν το όνομά του θα πρέπει να μπει στην κατηγορία του Α’ Ανδρικού ή Β’ Ανδρικού ρόλου και το στούντιο νομίζει πως δεν θα καταφέρει να μπει σε κανένα από τα δυο. Από την άλλη όμως κανείς δεν αξίζει περισσότερο από το ολόκληρο το MCU να βρίσκεται μέσα στην λίστα με της οσκαρικές υποψηφιότητες από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Η οσκαρική κούρσα μόλις ξεκίνησε και οι επόμενοι μήνες θα δείξουν το αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη: Οσκαρ 2020: Αυτές είναι οι ταινίες που διεκδικούν το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας