Φεστιβάλ / Βραβεία

αniμasyroς 6.0: Ποιος θέλει να έρθει μαζί μας φέτος στη Σύρο;

στα 10

Το αniμasyroς ετοιμάζεται και φέτος πυρετωδώς για το 6ο διεθνές φεστιβάλ του. Το Flix θα είναι εκεί και σας κλείνει ραντεβού στην Ερμούπολη της Σύρου από τις 26 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Κυριολεκτικά: ένας τυχερός μας αναγνώστης θα έρθει μαζί μας! Διαβάστε λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή.

Flix Team
αniμasyroς 6.0: Ποιος θέλει να έρθει μαζί μας φέτος στη Σύρο;

Για έκτη χρονιά το αniμasyroς Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων μετατρέπει τη Σύρο στο κέντρο του σύγχρονου animation. Επιλέγοντας από την αφρόκρεμα των διεθνών φεστιβάλ δεκάδες μικρού μήκους ταινίες που κέρδισαν κοινό και κριτικούς, κάποια με επαγγελματική κι άλλα με φοιτητική υπογραφή, το αniμasyroς 6.0 διανθίζει το πρόγραμμά του και δίνει την ευκαιρία σε Ελληνες και ξένους σκηνοθέτες να συστηθούν στο κοινό αλλά και να διεκδικήσουν βραβεία.

Μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής είναι ο Νικολά Σμέρκιν, ιδρυτής και διευθυντής της παρισινής art & innovative εταιρείας παραγωγής Autour De Minuit, ο Ιγκορ Πρασέλl, διευθυντής της Animateka, του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σλοβενίας καθώς και ο Γιώργος Τσαγγάρης, artistic director του Animafest Cyprus.

1«Comme des Lapins»

Οι Eυρωπαίοι animators έχουν την τιμητική τους φέτος στα αφιερώματα του αniμasyroς. Στο επίκεντρο, το Βρετανικό Canterbury Animafest, το Αnimateka της Σλοβενίας, το Αnimafest Cyprus, το Tindiridis International Animation Festival της Λιθουανίας καθώς και ένα χορταστικό Francorama με tributes στα Ecole Nationale Superieure des Artes Decoratifs, Gobelins Animation School και Autοur De Minuit.

2«Une Vie de Chat»

Θα προβληθούν επίσης αναγνωρισμένες μεγάλου μήκους animation ταινίες όπως το «Le Tableau» του Ζαν-Φρανσουά Λαγκιονί και το «Une vie de chat» των Αλέν Γκανιόλ και Ζαν-Λου Φελιτσιόλι.

3

Γκεστ σταρ του αniμasyroς 6.0 η «Αυτοβιογραφία ενός ψεύτη» των Μπιλ Τζόουνς, Τζεφ Σίμπσον και Μπεν Τίμλετ, το 3D animation ντοκιμαντέρ για την έντονη ζωή του Γκρέιαμ Τσάπμαν, o oποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του θρυλικού κωμικού γκρουπ Μόντι Πάιθον.

4«Feral»

Το αniμasyroς 6.0 προσφέρει και φέτος σε έναν αναγνώστη του flix.gr ένα πολύτιμο δώρο: το ταξίδι, τη διαμονή και τη διαπίστευση για να παρακολουθήσει ολόκληρο το Φεστιβάλ από κοντά! Στείλτε μας email στο win@flix.gr, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο subject «αniμasyroς 6.0» και γράφοντάς μας το ονοματεπώνυμό σας και, σε μια φράση, γιατί αγαπάτε το animation! Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Αυγούστου και μετά την κλήρωση ο νικητής θα ενημερωθεί με email.

Το flix.gr θα σας ενημερώσει αναλυτικά για την κάθε ξεχωριστή ενότητα της φετινής διοργάνωσης.

Προς το παρόν, για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε το επίσημο website του αniμasyros.