Buzz

Η σειρά του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» της Amazon θα μας μεταφέρει στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης-Γης

στα 10

Ενα tweet ήταν η αιτία να προκαλέσει ντελίριο στους φανς του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» κι όχι μόνο.

Η σειρά του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» της Amazon θα μας μεταφέρει στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης-Γης

Από τότε που ανακοινώθηκε πως το Amazon Prime ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο έπος του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν «Ο Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», μετά από τον πρώτο τεράστιο ενθουσιασμό, όλοι άρχισαν να κάνουν εικασίες για το πως η διαδικτυακή πλατφόρμα θα προσεγγίσει τόσο την συγκεκριμένη ιστορία όσο και τους χαρακτήρες.

Αν και η παραγωγή κρατούσε τα στοιχεία για το σενάριο επτασφράγιστο μυστικό, η Amazon αποκάλυψε τις πρώτες, μικρές, λεπτομέρειες για την σειρά ανακοινώνοντας πως θα εξελίσσετε στην Δεύτερη Εποχή της Μέσης-Γης, δημοσιεύοντας μάλιστα και έναν χάρτη της περιοχής. Ενας χάρτης όμως που κρύβει αρκετά μυστικά.

Διαβάστε ακόμα: Ετοιμάζει η Amazon να κάνει τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» τηλεοπτική σειρά;

lord of the rings 607


Για αρκετούς ο παραπάνω χάρτης μπορεί να μοιάζει αρκετά κοινότυπος και χωρίς κάποια ιδιαίτερη σημασία. Αλλά παρατηρώντας λίγο καλύτερα βλέπουμε κάτω αριστερά τη νήσο Νούμενορ, όπου ήταν ο τόπος ενός χαμένου πολιτισμού από όπου προήλθαν οι απόγονοι της του βασιλείου της Γκόντορ. Εκεί, μακριά από την ενδοχώρα της Μέσης-Γης, η συγκεκριμένη φυλή των ανθρώπων ήταν ανώτεροι σχεδόν στα πάντα, πιο δυνατοί και ζούσαν τρεις φορές παραπάνω από τους κοινούς ανθρώπους. Ο Αραγκορν, ο οποίος ήταν 87 χρονών κατά την διάρκεια των γεγονότων του «Αρχοντα», ήταν απόγονος ενός από τους βασιλιάδες του Νούμενορ, και ένας από τους ελάχιστους καθαρόαιμους της φυλής αυτής.

Υστερα από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων όπως μια σύγκρουση με τους θεούς και την μάχη με τον Σάουρον, το Νούμενορ βυθίζεται στη θάλασσα, χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του «Αρχοντα». Αλλά οι απόγονοί τους θα δημιουργήσουν το βασίλειο της Γκόντορ στο Νότο, και το βασίλειο του Αρνορ στο Βορρά.

Οσο αφορά την σημασία της Δεύτερης Εποχής, πρόκειται για την εποχή που δημιουργήθηκαν τα Δαχτυλίδια της Δύναμης και την άνοδο του Σάουρον στην εξουσία. Περισσότερα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά ακόμα κι αυτά είναι αρκετά για να κρατήσουν τους φανς σε εγρήγορση μέχρι και τις επόμενες πληροφορίες για την σειρά. Πάντως μετά και την τεράστια επιτυχία του «Game of Thrones» για το ΗΒΟ, αρκετοί υποθέτουν πως και η Amazon ίσως να προσπαθήσει να υιοθετήσει τον ίδιο τρόπο προσέγγισης και για την σειρά του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», αλλά ακόμα όλα αυτά παραμένουν εικασίες.

Διαβάστε ακόμα: