Industry

Αλλος για τον Λίνκολν;

στα 10

Με ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστ ηθοποιών που έχουν συγκεντρωθεί για μία και μόνο ταινία στην πρόσφατη ιστορία, το «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ μοιάζει ήδη με μια καθολική επιστροφή στις χρυσές μέρες του Χόλιγουντ.

Αλλος για τον Λίνκολν;
Ο ακούραστος Στίβεν Σπίλμπεργκ

Αφού εξασφάλισε τον Ντάνιελ Ντέι Λίουις για το ρόλο του Αβραάμ Λίνκολν και την Σάλι Φιλντ για Πρώτη Κυρία, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ συνεχίζει δυναμικά την αναζήτηση των ηθοποιών που θα στελεχώσουν την κινηματογραφική βιογραφία του Αβραάμ Λίνκολν, η οποία βασίζεται στο βιβλίο της Ντόρις Κερνς Γκούντγουιν «Team of Rivals» και ξεκινάει γυρίσματα το φθινόπωρο που έρχεται με σκοπό να βγει στις αίθουσες στα τέλη του 2012.

Τα τελευταία ονόματα που ανακοινώθηκαν είναι αυτά του Τόμι Λι Τζόουνς, του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ («Inception»), του Χαλ Χόλμπρουκ (ο οποίος είχε παίξει τον Λίνκολν στην τηλεοπτική σειρά «Lincoln» του 1976, του Τζέιμς Σπέιντερ και του Τζον Χοκς («Στην Καρδιά του Χειμώνα»).

Ο Τόμι Λι Τζόουνς θα υποδυθεί τον Ταντέους Στίβενς, έναν πολιτικό από την Πενσιλβάνια που υποστήριξε τον Λίνκολν για να γίνει στη συνέχεια ο πιο σκληρός πολιτικός του αντίπαλος. Ο Γκόρντον Λέβιτ θα υποδυθεί τον Ρόμπερτ Τοντ Λίνκολν, το μεγαλύτερο από τα τέσσερα αγόρια του Λίνκολν. Οι ρόλοι του Σπέιντερ, του Χολμπρουκ και του Χοκς δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη, αλλά η DreamWorks δηλώνει πως κανένας από αυτούς δεν είναι ο δολοφόνος του Λίνκολν Τζον Γούαιλκς Μπουθ.

Στις συζητήσεις για την ταινία βρίσκονται ακόμη ο Τιμ Μπλέικ Νέλσον («Ω Αδερφέ Που Είσαι;»), ο Μπρους ΜακΤζιλ («The Insider») και ο Τζόζεφ Κρος («Milk»).

Η ατζέντα του Σπίλμπεργκ, μέχρι την έξοδο του «Lincoln» στις αίθουσες, περιλαμβάνει την έξοδο του «The Adventures of Tin Tin» και του «The War Horse» μέσα στο 2011.