Buzz

Ο Αλφόνσο Κουαρόν ένιωσε αρκετά μπερδεμένος όταν του πρόσφεραν το «Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν»

στα 10

Ο σκηνοθέτης μίλησε για το πως αισθάνθηκε όταν του ζήτησαν να σκηνοθετήσει την τρίτη ταινία του franchise και πως ήταν ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο που τον έπεισε να δεχθεί.

Ο Αλφόνσο Κουαρόν ένιωσε αρκετά μπερδεμένος όταν του πρόσφεραν το «Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν»

Η ταινία «Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» ήταν μια από τις καλύτερες ταινίες του franchise, κερδίζοντας μερικές από τις πιο διθυραμβικές κριτικές στην ιστορία της σειράς και 804 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Την ταινία, η οποία φέτος κλείνει τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία της, την σκηνοθέτησε ο Αλφόνσο Κουαρόν, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μετά την αποχώρηση του Κρις Κολομπους. Η επιλογή του Κουαρόν φαινόταν από την αρχή κάπως περίεργη, αν αναλογιστεί κανείς πως ήταν εκείνος που είχε σκηνοθετήσει το «Θέλω και τη Μαμά σου». Και φαίνεται πως ακόμα και ο ίδιος ένιωσε περίεργα όταν του πρότειναν κάτι τέτοιο.

«Ημουν μπερδεμένος γιατί δεν ήταν εντελώς στο ραντάρ μου. Μιλάω συχνά με τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και μερικές μέρες μετά του αποκαλύπτω πως μου πρόσφεραν αυτήν την ταινία Χάρι Πότερ, αλλά είναι πραγματικά περίεργο που έκαναν κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Κουαρόν σε μια συνέντευξή του στο Total Film. Η απάντηση του ντελ Τόρο ήταν αρκετά χειμαρρώδης. «Εκείνος μου απάντησε πως “μισό μόλις μου είπες ότι δεν έχεις διαβάσει τον Χάρι Πότερ;” Του είπα πως δεν νομίζω ότι είναι για μένα και μου απαάντησε πως είμαι ένας αλαζονικός μαλάκας».

Διαβάστε ακόμα: Ετοιμάστε τα ραβδιά σας. Επιστρέφουμε στο Χόγκουαρτς το 2026 με την σειρά «Χάρι Πότερ»

alfonso cuaron prisoner of azkaban

Ο Κουαρόν, φυσικά, διάβασε τα βιβλία (στα αγγλικά) και αμέσως τα ερωτεύτηκε παίρνοντας αμέσως τηλέφωνο τον ντελ Τόρο για να του πει πως «υπάρχει ένα αρκετά καλό υλικό εδώ».

Πάντως ακόμα και ο ίδιος ο παραγωγός των ταινιών «Χάρι Πότερ» Ντέιβιντ Χέιμαν είπε ότι απλώς είχε την αίσθηση ότι ο Κουαρόν ήταν το κατάλληλο άτομο για τη δουλειά, ακόμα κι αν φαινόταν πως ήταν μια περίεργη επιλογή. «Είχα δει το “Θέλω και τη Μαμά σου”, το οποίο μου άρεσε, και πίστευα ότι αυτός ο τύπος θα ήταν ο τέλειος σκηνοθέτης για το τρίτο Χάρι Πότερ. Δεν είναι αυτό που μπορεί να σκεφτούν κάποιοι. Μπορείτε να φανταστείτε τι πίστευαν μερικοί ότι θα έκαναν ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη; Το “Θέλω και τη Μαμά σου” αφορούσε τις τελευταίες στιγμές της εφηβείας και ο “Αζκαμπάν” τις πρώτες στιγμές της. Ενιωσα ότι ο Αλφόνσο Κουαρόν μπορούσε να κάνει την ιστορία πιο σύγχρονη. Και απλά έφερε την κινηματογραφική του μαγεία».