Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 4 Ιουλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 4 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Death of Stalin main

Ο Θάνατος του Στάλιν (The Death of Stalin) του Αρμάντο Ιανούτσι

Βασισμένος στο ομώνυμο κόμικ των Γάλλων Φαμπιάν Νουρί και Τιερί Ρομπέν, ο «Θάνατος του Στάλιν» ξετυλίγει τον απεγνωσμένο αγώνα δρόμου ανάμεσα στους υποψήφιους διαδόχους και τους συνεργάτες του Ιωσήφ Στάλιν για το πού θα τους βρει η επόμενη μέρα μετά την απώλεια του Γενικού Γραμματέα της ΕΣΣΔ, τη νύχτα της 5ης Μαρτίου του 1953, έπειτα από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Το αρχικό σοκ για τον θάνατο του πιο ισχυρού ανθρώπου της χώρας διαδέχεται η ανακούφιση για το πιθανό τέλος του απάνθρωπου κλίματος τρόμου που ο Στάλιν είχε καλλιεργήσει εξοντώνοντας όποιον τολμούσε να τον αμφισβητήσει, και στη συνέχεια η αγωνία για το σε ποια χέρια θα καταλήξει η ηγεσία και το τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τις ανίερες συμμαχίες και αντιπαλότητές του περίγυρού του.

Ο δημιουργός του «Veep», Αρμάντο Ιανούτσι, διασκευάζει το ομώνυμο γαλλικό κόμικ σε μια ισοπεδωτική πολιτική σάτιρα για τα παράλογα κι επικίνδυνα παιχνίδια της Ιστορίας και της εξουσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

the meg 607

Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού (The Meg) του Τζον Τουρτέλτομπ

Ενα βαθυσκάφος που παίρνει μέρος σ΄ ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα που θεωρούνταν εξαφανισμένο και ως αποτέλεσμα βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο. Με το χρόνο να τελειώνει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο και ενάντια στην επιθυμία της κόρης του, Σουγίν, ξεκινά για να σώσει το πλήρωμα - και τον ίδιο τον ωκεανό - από την απειλή: ένα προϊστορικό καρχαρία μήκους 75 ποδιών που είναι γνωστός ως Megalodon. Αυτό που δεν περνά από το μυαλό κανενός είναι ότι πολλά χρόνια πριν, ο Τέιλορ είχε ξανασυναντήσει το ίδιο τρομακτικό πλάσμα. Τώρα, με τη βοήθεια της Σουγίν, πρέπει ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του να έρθει ξανά αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο αρπακτικό όλων των εποχών και να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει όλους τους παγιδευμένους στο βυθό.

Ούτε «Sharknado», ούτε «Jaws», αυτό το meg-αθήριο δεν είναι τόσο fun, τόσο b-movie, τόσο Τζέισον Στέιθαμ όσο περιμένατε... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

12 monkeys 607 2

Οι Δώδεκα Πίθηκοι (Twelve Μonkeys) του Τέρι Γκίλιαμ

Το 2035 οι άνθρωποι ζουν κάτω από τη γη και σε σπηλιές, μετά την εξάπλωση ενός φονικό ιού που αποδεκάτισε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι επιστήμονες αποφασίζουν, με την βοήθεια μιας χρονομηχανής, να στείλουν έναν κατάδικο στον 1996, όταν αρχικά εξαπλώθηκε ο ιός, ώστε να βρει τα αίτια της διάδοσής του.

Η ταινία προβάλλεται στη 00.15 στον Alpha

Noah 607

Νώε (Noah) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ο Νώε, εμπνευσμένος από τη Βιβλική φιγούρα του Ράσελ Κρόου κι από το σκοτεινό μυαλό του Ντάρεν Αρονόφσκι, βασανίζεται από οράματα που περιγράφουν την καταστροφή του Κόσμου και προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του από μια επερχόμενη καταστροφική πλημμύρα.

Χριστιανικό blockbuster ή υπαρξιακή καταιγίδα αλά Ντάρεν Αρονόφσκι; Ούτε το ένα ούτε το άλλο, αφού η «κιβωτός» του φιλμ δεν «βυθίζεται» ούτε «βρίσκει στεριά». Απλά «επιπλέει». Διαβάστε την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

A Beautiful Mind

Ενας Υπέροχος Ανθρωπος του Ρον Χάουαρντ

Ο ιδιοφυής, αλλά αρκετά εσωστρεφής μαθηματικός, Τζον Νας, θα στρέψει από νωρίς τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του μετά από τις σημαντικές θεωρίες του πάνω στα μαθηματικά και τη θεωρία των παιγνίων. Η πολυτάραχη ζωή του, ωστόσο, θα έχει επίδραση στην προσωπικότητά του, απαιτώντας αρκετές μάχες μέχρι την αναγνώριση του έργου του από τη διεθνή κοινότητα, που θα έρθει κάποια στιγμή με το βραβείο Νόμπελ.

Τέσσερα Οσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Β' Γυναικείου Ρόλου για την Τζένιφερ Κόνελι) για την ταινία του Ρον Χάουαρντ.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

Holy Motors 607

Holy Motors του Λεός Καράξ

H αινιγματική φιγούρα του κυρίου Oσκάρ ζει ταυτόχρονα περισσότερες από μία ζωές. Εγκληματίας, ζητιάνος, πατέρας, διευθυντής πολυεθνικής και τερατόμορφο πλάσμα συνυπάρχουν και αλληλοσυγκρούονται σε έναν άνθρωπο καθώς αυτός μέσα σε ένα 24ωρο διασχίζει το Παρίσι με μια λιμουζίνα που οδηγεί η πιστή του φίλη, Σελίν. Υπάρχουν μερικές στιγμές - στο σινεμά όπως και στη ζωή - που το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι να συνεχίζεις. Να αγνοείς όλα όσα σου υπαγορεύουν να σταματήσεις να ζεις και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις να συνεχίζεις να δημιουργείς, να αγαπάς, να νιώθεις, να υπάρχεις. Κάποιοι θα το έλεγαν ένστικτο επιβίωσης. Αλλοι ανάγκη. Μερικοί πιο κυνικοί, ζωή.

Εμπνευσμένο, αποκαλυπτικό, αστείο, σπαρακτικό. H μεγάλη επιστροφή του πάλαι πότε enfant terrible Λεός Καράξ, με ένα ατόφιο κομμάτι σινεμά, φόρο τιμής στην ίδια τη δύναμη του κινηματογράφου και σε όσα μας κάνουν να μένουμε ακόμη ζωντανοί... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr