Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 25 Μαΐου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 25 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Ευδοκία

Ευδοκία του Αλέξη Δαμιανού

Ένας λοχίας και μια πόρνη γνωρίζονται κι ερωτεύονται. Δεμένοι με μια κοινή μοίρα που τους ορίζει, οι δύο εραστές εξεγείρονται ενάντια σ’ ένα πιο ισχυρό απ’ αυτούς σύστημα και συντρίβονται, όπως στην κλασική τραγωδία. Ρεαλισμός, σκληρό φως, γυμνά τοπία. Η πόλη της Ευδοκίας έχει φτωχογειτονιές, άδεια σοκάκια και χωράφια, ενώ η ίδια θέλει να ζήσει και να αγαπηθεί ελεύθερα. Όμως, οι ήρωες της ταινίας ζουν σε έναν κόσμο σκληρό, όπου το παράλογο και η εκμετάλλευση αποτελούν βασικό στοιχείο της καθημερινότητας.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

The Bourne Supremacy 607

Στη Σκιά των Κατασκόπων (The Bourne Supremacy) του Πολ Γκρίνγκρας

Δύο χρόνια πριν, ο Τζέισον Μπορν νόμιζε ότι είχε αφήσει πίσω του το παρελθόν του ως εκπαιδευμένος δολοφόνος. Τώρα για μία ακόμη φορά η CIA απειλεί να καταστρέψει την καινούρια ζωή που ξεκίνησε μαζί με την αγαπημένη του Μαρί σε μια μικρή πόλη της Ινδίας. Οι εφιάλτες όμως του Μπορν από το στοιχειωμένο παρελθόν του, τους αναγκάζει να μετακινούνται από πόλη σε πόλη διατηρώντας πάντα την ανωνυμία τους. Αφού ανακαλύπτει ότι κάποιος προσπαθεί να τον ενοχοποιήσει, ο Μπορν αναγκάζεται να εμφανιστεί και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Η δεύτερη ταινία της σειράς των περιπετειών του Τζέισον Μπορν από τον Πολ Γκρίνγκρας.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στo Star

huntsman winter's war main

Ο Κυνηγός: Η Μάχη του Χειμώνα (The Huntsman: Winter's War) του Σεντρίκ Νικολά-Τρουαγιάν

Το σενάριο βγάζει εξαρχής τη Χιονάτη από το τοπίο (άλλωστε φταίει κι η Κρίστεν Στιούαρτ που στην πρώτη ταινία μόνο προβλήματα δημιούργησε), για να γυρίσει πίσω στο χρόνο και ν' αποκαλύψει ξεχασμένα πάθη και όρκους εκδίκησης. Η Βασίλισσα Ραβένα (Σαρλίζ Θερόν) ζει και βασιλεύει, είναι πολύ κακιά και δολοπλόκος και τόσο πολύ πληγώνει την καλή κι ευαίσθητη αδελφή της, τη Φρέια (Εμιλι Μπλαντ), που ενεργοποιεί μέσα της τη δύναμη του πάγου, λίγο σαν το «Frozen» σε πιο υπαρξιακό. Η Φρέια αποτραβιέται σ’ ένα ανάκτορο στον Βορρά (που ο πάγος δικαιολογείται και κλιματολογικά) κι εκπαιδεύει ένα στρατό κυνηγών, ανάμεσά τους τον ατρόμητο Ερικ (Κρις Χέμσγουερθ φυσικά) και την ατίθαση Σάρα (Τζέσικα Τσαστέιν), με σκοπό να την προφυλάξουν απ’ το να ξαναγαπήσει - μόνο που ο έρωτας είναι απαγορευμένος σ' ολόκληρο το πριγκιπάτο της κι αυτό που νιώθουν ο Ερικ και η Σάρα θα απειλήσει τη ζωή τους. Ο πόλεμος ανάμεσα στις δυο γαλαζοαίματες αδελφές δε θ’ αργήσει να ξεσπάσει κι οι πολεμιστές κυνηγοί θα προσπαθήσουν να κατατροπώσουν τη Ραβένα, για να μην εξαπλωθεί το Κακό σ' όλον τον κόσμο.

Πριν τη Χιονάτη, υπήρχε ο Χειμώνας. Κι υπήρχε κι η Σαρλίζ Θερόν που κάνει το Κακό απολαυστικό όσο λίγες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

Letters From Iwo Jima

Γράμματα Από Το Iwo Jima (Letters From Iwo Jima) του Κλιντ Ιστγουντ

Ο Κλιντ Ίστγουντ, παρουσιάζει την ανεξιστόρητη ιστορία των Ιαπώνων στρατιωτών, που υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους ενάντια στην εισβολή των Αμερικανικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Με σύμμαχο την αστείρευτη θέλησή τους αλλά και το φυσικό ηφαιστειακό περιβάλλον του Ίβο Τζίμα, οι πρωτοφανείς και ανορθόδοξες τακτικές του Στρατηγού Τανταμίτσι Κουριμπαγιάσι και των ανδρών του μετέτρεψαν, αυτό που περίμεναν όλοι πως θα ήταν μια γρήγορη ήττα, σε ηρωική αντίσταση 40 ημερών. Ο σκηνοθέτης παρουσιάζει τα γεγονότα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντικειμενικότητα, προσπαθώντας να είναι δίκαιος και με τις δύο αντίπαλες παρατάξεις. Κατορθώνει, έτσι, να μεταδώσει τη σκληρότητα και τη δυσκολία της συγκεκριμένης μάχης, Οι θυσίες και οι αγώνες τους, το κουράγιο και το παράδειγμά τους, ζωντανεύουν και παρουσιάζονται με απόλυτο ρεαλισμό σε αυτή τη συναρπαστική ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Star

book thief

Η Κλέφτρα των Βιβλίων (The Book Thief) του Μπράιαν Πέρσιβαλ

Γερμανία 1938. Μετά το θάνατο του μικρού της αδελφού, η μητέρα της Λίζελ δίνει το κοριτσάκι της για υιοθεσία σε ανάδοχη οικογένεια. Η νέα της «μαμά» είναι μία σκληρή, ψυχρή γυναίκα που απαιτεί την τάξη και την πειθαρχία. Ο νέος μπαμπάς όμως είναι ένας γλυκός άντρας, που της μαθαίνει να διαβάζει και σταδιακά να εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Γιατί οι νέοι της γονείς δεν είναι αυτό που φαίνονται: αντιστασιακοί, δεν γράφτηκαν ποτέ στους κόλπους του Γ' Ράιχ, αλλά ζουν την οικογένειά τους φιλήσυχα και με σκληρή δουλειά, κάτω από το ραντάρ του Χίτλερ. Οταν μάλιστα ο Μαξ, ένα νεαρό Εβραιόπουλο, χτυπά κυνηγημένος την πόρτα τους, η οικογένεια τον κρύβει στο υπόγειο και η Λίζελ αποκτά έναν νέο φίλο. Οταν ο Μαξ αρρωσταίνει από το κρύο στο νέο του κρυσφύγετο, η Λίζελ κλέβει βιβλία από το πλούσιο ναζιστικό σπίτι της πόλης τους, αυτό με την τεράστια βιβλιοθήκη, και του διαβάζει προσπαθώντας να τον θεραπεύσει με τη δύναμη των λέξων κι ενός μαγικού κόσμου. Και τότε η Αγγλία κυρήσσει πόλεμο...

Μεταφορά ενός διάσημου νεανικού best seller, αυτό το γλυκερό δράμα του Β' Παγκοσμίου επιχειρεί να κερδίσει την καρδιά του θεατή, ακολουθώντας όλα τα κλισέ κινηματογραφικά μονοπάτια. Υποψήφιο για Οσκαρ Μουσικής. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

argentina 1985

Argentina, 1985 του Σαντιάγο Μίτρε

Μπορεί η στρατιωτική δικτατορία που επέβαλε το πραξικόπημα του Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα το 1976 να έφτασε στο τέλος με τις ελεύθερες εκλογές του 1983, όμως η πρώτη αληθινή ανάσα που θα έπαιρνε η χώρα μετά από χρόνια ανεξέλεγκτης κρατικής τρομοκρατίας, βίας, αμέτρητων θανάτων και εξαφανισμένων θυμάτων της εξουσίας, θα ήταν με την δίκη των ενορχηστρωτών του πραξικοπήματος, από ένα πολιτικό δικαστήριο της χώρας. Οταν η στρατιωτική δικαιοσύνη αρνείται να δικάσει τα «δικά της παιδιά» για τις πράξεις τους, η νεόκοπη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας θα αναθέσει σε ένα πολιτικό δικαστήριο και στον επικεφαλής εισαγγελέα Χούλιο Στρασέρα, να φέρει τους υπεύθυνους του πραξικοπήματος σε δίκη. Σε μια κοινωνία βαθιά διχασμένη όπου πολλοί εξακολουθούν να βλέπουν την δικτατορία με συμπάθεια, επιλέγοντας να αγνοούν την φρικτή της δράση, το έργο του βετεράνου εισαγγελέα θα είναι κάθε άλλο παρά εύκολο. Με συνοδοιπόρο έναν νεαρό άπειρο συνάδελφό του τον Λουίς Μονέρο Οκάμπο και μια ομάδα από δικηγόρους που μετά βίας έχουν αποφοιτήσει από την νομική σχολή, θα δοκιμάσουν να βρουν τις αποδείξεις και να συντάξουν ένα κατηγορητήριο που θα δικαιώσει τα θύματα και φέρει τους θύτες μπροστά στις ευθύνες τους.

Ξετυλίγοντας την αληθινή ιστορία της δίκης των στρατηγών της αργεντίνικης δικτατορίας και των εισαγγελέων που την έφεραν εις πέρας, το φιλμ είναι κλασικό στη φόρμα του, συγκινητικό, αποτελεσματικό κι ελπιδοφόρο. Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

george markakis ex

EX του Γιώργου Μαρκάκη

Με οδηγό μας την περσόνα της πρωταγωνίστριας, Ντιάνα Κλιμένοβα, να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των θαμώνων του club, ο Μαρκάκης δινει τον λόγο σε αντιπροσωπευτικές φιγούρες της queer, καλλιτεχνικής, art και underground σκηνής της πόλης για να εξομολογήσουν τους προβληματισμούς τους, τις επιθυμίες τους, τις φαντασιώσεις τους, αλλά και τους φόβους τους, ανάμεσα στο αληθινό σεξ, στην ένταση, τα ναρκωτικά και το ολονύκτιο χορό κάτω από μια εκστατική διάθεση και το πολύχρωμο γκλαμ που προσφέρει, άπλετα, το βερολινέζικο nightlife.

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη του Γιώργου Μαρκάκη στο Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr