Flix

Ιούλιος: Κιν/φικός Οδηγός Επιβίωσης

TV & STREAMING

Μετά το «Blacklist»: Αυτές είναι οι νέες σειρές του NBC

of 10

To NBC ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την επόμενη σεζόν. Βλέπουμε κλιπάκια και τρέιλερ για τις νέες του σειρές και αποφασίζουμε ποιες περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Μετά το «Blacklist»: Αυτές είναι οι νέες σειρές του NBC
Hot: το «Constantine» τα βάζει με θεούς και δαίμονες

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας τα 5 μεγάλα δίκτυα της αμερικάνικης τηλεόρασης (CBS, FOX, ABC, NBC, CW) θα παρουσιάσουν τα πρόγράμματα της επόμενης σεζόν στους δημοσιογράφους, κι εμείς θα είμαστε εδώ για να τα σχολιάζουμε. Μετά από κάθε ανακοίνωση θα παραθέτουμε το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν και μαζί όλους τους νέους πιλότους με αξιολογική σειρά από εκείνον που περιμένουμε περισσότερο σε εκείνον που θα έχουμε ξεχάσει όταν κλείσουμε αυτό το tab.


Το NBC είχε μια φανταστική σεζόν. Ο Μπομπ Γκρίνμπλατ παρέλαβε καμμένη γη από τα προηγούμενα καταγέλαστα καθεστώτα και κατάφερε σταδιακά να αναστρέψει τις τύχες ενός δικτύου που κάποτε ήταν υπόδειγμα, αλλά την τελευταία δεκαετία είχε φτάσει να είναι το punchline των ίδιων των σειρών του.

Πέρσι, γράφαμε πώς το μοντέλο για το NBC αυτή τη στιγμή -πρέπει να- είναι το προ δεκαετίας FOX, και όντως ο Γκρίνμπλατ αυτή τη λογική μοιάζει να ακολουθεί καθώς κατάφερε να ξαναφέρει το κανάλι στο #1 ύστερα από πολλά, πολλά, πολλά χρόνια. Δηλαδή, έχοντας ως βάση ένα καυτό talent show, «The Voice», καλλιέργησε μια αυθεντική επιτυχία, το «Blacklist», το οποίο όταν μετακινήθηκε αλλού στο πρόγραμμα κατάφερε να συντηρήσει το κοινό του. Ως συνέπεια, φέτος θα ακολουθηθεί μια παρόμοια τακτική: Το «Blacklist» θα ξεκινήσει πάλι τη χρονιά μετά το «Voice» (ας μην παίρνουμε αχρείαστα ρίσκα δηλαδή) όμως σύντομα θα μετακινηθεί σε δική του μέρα, αφήνοντας εκείνη τη θέση σε ένα νέο δράμα, το οποίο μοιάζει να έχει δημιουργηθεί από συγγενικό DNA με αυτής της σειράς.

Ταυτόχρονα, το «Blacklist» θα πάρει και την έκθεση της μετά-Super Bowl θέσης οπότε είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε αληθινό hit. Είχε πολύ καιρό το NBC να έχει αληθινό scripted χιτάκι, οπότε μπράβο.

Όλο αυτό σημαίνει πως το κανάλι έχει πλέον λιγότερους λόγους να ανέχεται χαμηλής θεαματικότητας σειρές της καταστροφικής για αυτό κωμικής ζώνης της Πέμπτης (η οποία ουσιαστικά παύει πλέον να υπάρχει, ένας θεσμός δεκαετιών που μας αποχαιρετά μαζί με τον Άμπεντ και την παρέα του), που θα πει πως το «Community» κόπηκε φέτος και το «Parks and Recreation» τελειώνει του χρόνου. Αλλά για αυτά θα μιλήσουμε άλλη ώρα, πιο αναλυτικά. Στο μεταξύ, το «Hannibal» ανανεώθηκε για 3η σεζόν παρά τα χαμηλά του νούμερα, επειδή στην ουσία το NBC δεν το χρεώνεται. Όχι πως θα γκρινιάξουμε για αυτό το δώρο, απλά εξηγούμε αυτή τη φαινομενική ασυνέπεια στο κόψιμο ενός χαμηλής θεαματικότητας λατρεμένου show και την ανανέωση ενός άλλου.

(Τόσο το «Parks and Recreation» όσο και το «Hannibal» δεν έχουν θέση στο πρόγραμμα, οπότε υποθέτω είναι μια ακόμα ‘βλέποντας και κάνοντας’ περίπτωση για το πότε θα προβληθούν οι νέες σεζόν τους.)

Πέρσι γράφαμε, “είναι σε αυτές τις περίεργες συνθήκες που συχνά δημιουργούνται τα μεγάλα ρίσκα και τα success stories” και η ανάσταση του NBC μοιάζει ως ένα τέτοιο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα έχει συνέχεια αυτή η ανοδική πορεία και του χρόνου. Για την ώρα ας ρίξουμε μια ματιά στο καινούριο πρόγραμμα του δικτύου και στις νέες σειρές του.

Πρώτα, συνοπτικά το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ: «The Voice», «The Blacklist» // «State of Affairs» από τις 17 Νοεμβρίου
  • ΤΡΙΤΗ: «The Voice», «Chicago Fire», «About a Boy», «Marry Me»
  • ΤΕΤΑΡΤΗ: «The Mysteries of Laura», «Law & Order: Special Victims Unit», «Chicago P.D.»
  • ΠΕΜΠΤΗ: «Bad Judge», «A to Z», «Allegiance», «Parenthood» // «The Blacklist» από τον Φλεβάρη
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: «Grimm», «Constantine»
  • ΣΑΒΒΑΤΟ: «Saturday Night Live»

H τάξη του 2014

Το φθινόπωρο του 2013 το NBC θα ξεκινήσει 6 νέες σειρές. 4 ακόμα περιμένουν το σήμα για να μπουν αλλαγή μετά τον Γενάρη, και 6 ακόμη δεν έχουν προγραμματιστεί, τις αναφέρουμε κι εκείνες μετά. Ποιες περιμένουμε περισσότερο;

1) «Constantine»


Δεν… ειλικρινά δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό το τρέιλερ. Αυτή η σειρά μοιάζει απίστευτη.

Είχα τις επιφυλάξεις μου όταν άκουσα πρώτη φορά για το πρότζεκτ, και εξακολουθώ να μην εμπιστεύομαι τον Γκόγιερ, αλλά ο Νιλ Μάρσαλ είναι ήρωάς μου, ο άνθρωπος απλά ξέρει να δημιουργεί ατμόσφαιρα τρόμου σε περιορισμένο μπάτζετ (από το «Descent» μέχρι τα επεισόδιά του στο «Game of Thrones») κι εδώ μοιάζει να έχει πετύχει ένα οπτικό στυλ που στηρίζει την ακρότητα του συγκεκριμένου χαρακτήρα. Όχι, τίποτα, μοιάζει φανταστικό. Απλά πράγματα.

2) «Bad Judge»


Μπορεί να εξελιχθεί σε καταστροφή, αλλά είναι από αυτά που δεν πολυχρειάζομαι καν το τρέιλερ για να ενδιαφερθώ. Έρχεται από το γκρουπάκι των Γουίλ Φέρελ και Άνταμ Μακέι, οι οποίοι σε γενικές γραμμές παράγουν τα πιο συνεπώς αστεία πράγματα αυτή τη στιγμή, και παίζει η Κέιτ Γουώλς που είναι η προτίμησή μου από την κατηγορία ‘Πρώην Σταρ Του «Grey’s Anatomy» Που Επιστρέφει Με Κόντρα Ρόλο Σε Σειρά Του NBC’ (περισσότερα αμέσως τώρα). Η Γουώλς μου άρεσε και στις προηγούμενες σειρές της, μπορεί να είναι σοβαρή και αστεία και να βγάζει και μια σημαντικότητα σε ό,τι λέει, που σημαίνει πως ακόμα και οι πιο σλάπστικ καταστάσεις σε μια κωμωδία-χοντράδα, πουλιούνται πολύ καλύτερα με αυτή στον κεντρικό ρόλο.

Το concept δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά κάτι λίγο τα γέλια, κάτι οι εμπλεκόμενοι άνθρωποι, το σημειώνω.

3) «State of Affairs»


Το γνωστό και ως, Γεια σας! Μαθάμε ότι σας άρεσε το «Blacklist» οπότε σας παρακολούμε δείτε κι αυτό! Αυτό δεν είναι κακό by the way, πάντα έτσι λειτουργεί η τηλεόραση. Απλά η ιστορία έχει δείξει πως ο κεραυνός δε χτυπάει δεύτερη φορά στο ίδιο ακριβώς σημείο. Αν πετύχει ετούτο εδώ θα είναι, και δεν το πιστεύω πως γράφω αυτή τη φράση, εξαιτίας της Κάθριν Χάιγκλ, η οποία ως τώρα ακολουθεί κατά πόδας την καριέρα του Ντέιβιντ Καρούζο. Όμως, το να βασιστεί η σειρά σε έναν φαινομενικά βαθύτατων προβλημάτων γυναικείο χαρακτήρα μπορεί να είναι μια ανατροπή όσο απαραίτητη χρειάζεται ώστε το κοινό να μη νιώσει πως βλέπει κάτι υπερβολικά παρόμοιο με άλλες 10 τέτοιες σειρές. Ενώ την ίδια ώρα, και για την Χάιγκλ αυτός ο ρόλος δείχνει αρκετή ανατροπή image για να έχει ενδιαφέρον.

Οπότε θέλω να καταλήξω πως φαίνεται σαχλαμάρα αλλά σίγουρα θα το περιμένω με ενδιαφέρον.

4) «A to Z»


Δεν είναι ότι με πειράζει που βλέπουμε όλο τον πιλότο, έτσι κι αλλιώς σε όλα αυτά τα τρεϊλάρκια αυτό συμβαίνει. Είναι ότι δεν καταλαβαίνω τι θα βλέπουμε μετά στη σειρά. Μοιάζει τόσο απίστευτα generic που σχεδόν στεναχωριέμαι που θα χαραμιστούν σε κάτι τέτοιο δύο τόσο συμπαθείς ηθοποιοί όσο ο Γκίνσμπεργκ από το «Mad Men» (θα έχει και όνομα λογικά) και η Κριστίν Μιλιότι που έκλεψε την παράσταση στην τελευταία σεζόν του «How I Met Your Mother».

5) «Marry Me»


Είδα τα τρέιλερ πριν 10 λεπτά και έχω ήδη ξεχάσει ποιο είναι ποιο ανάμεσα σε ετούτο και το προηγούμενο. Ζευγάρι που στην αρχή δεν τα βρίσκει και μετά τα βρίσκει και μετά ακολουθούν από 10 ως 110 επεισόδια χωρίς προφανή λόγο. Τρελό! Αυτό εδώ είναι που έχει τον Κεν Μαρίνο και είναι από τον δημιουργό του «Happy Endings», σωστά; Έτσι ρωτάω, δε με νοιάζει όντως.

6) «The Mysteries of Laura»


Έκλεισα το τρέιλερ στη μέση.

Διαβάστε ακόμη: