Buzz

«The Umbrella Man»: δείτε το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Ερολ Μόρις για τους New York Times

of 10

Η απάντηση σε όσους θεωρούν ότι τα ντοκιμαντέρ ή οι μικρού μήκους δεν είναι ταινίες. Ενας συγκλονιστικός σκηνοθέτης, μια εκπληκτική ιστορία, ένα 6λεπτο ντοκιμαντέρ που θέλεις να δεις ξανά και ξανά!

«The Umbrella Man»: δείτε το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Ερολ Μόρις για τους New York Times

Ο Ερολ Μόρις, ενδεχομένως ο σημαντικότερο εν ζωή ντοκιμαντερίστας, διατηρεί μια στήλη στους New York Times. Στο website της εφημερίδας, πριν λίγες μέρες, ανέβασε τη μικρού μήκους ταινία του, «The Umbrella Man», μια συμπυκνωμένη απόδειξη ότι ένας ξεχωριστός σκηνοθέτης και μια ιδιαίτερη ιστορία δε χρειάζονται τίποτε άλλο για να δημιουργήσουν μια υπέροχη ταινία.

Ο Ερολ Μόρις εξηγεί ότι για χρόνια ήθελε να κάνει μια ταινία για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι: όχι για το θάνατο του Προέδρου, αλλά για την εξέταση της έρευνας ως διαδικασία για το πώς, 48 χρόνια μετά το συμβάν, δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση, αλλά πολλές θεωρίες για τι συνέβη πραγματικά.

Επίσης για χρόνια, ο Μόρις ήθελε να γνωρίσει τον Τζοζάια Τόμσον, γνωστό ως Τινκ, έναν καθηγητή φιλοσοφίας, ασπαστή του Κίρκεγκααρντ, συγγραφέα του «Six Seconds in Dallas», ο οποίος εγκατέλειψε την Ακαδημία κι έγινε ιδιωτικός ντετέκτιβ. Ο Μόρις θεωρούσε ότι συνδεόταν μαζί του με ένα «εμμονοληπτικό ενδιαφέρον για το σύνθετο της πραγματικότητας».

Η συνάντηση του Μόρις και του Τόμσον έγινε πέρσι και οδήγησε σε μια συνέντευξη έξι ωρών, από την οποία το «The Umbrella Man» αποτελεί ένα εξάλεπτο, αυτόνομο απόσπασμα.

Δείτε την ταινία παρακάτω και μπορεί ο τρόπος που βλέπετε την πραγματικότητα ν’ αλλάξει για πάντα. Και θα είναι για καλό!