Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (8 Ιουνίου - 14 Ιουνίου 2023)

of 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (8 Ιουνίου - 14 Ιουνίου 2023)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!

cured

Cured των Μπένετ Σίνγκερ και Πάτρικ Σάμον | Πέμπτη 8 Ιουνίου στην Ελληνοαμερικανική Ενωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει στo πλαίσιo του Athens Pride 2023 την προβολή του αμερικανικού βραβευμένου ντοκιμαντέρ “Cured” (2020, 80’) των Bennett Singer, Patrick Sammon. Η ταινία προβάλλεται την Πέμπτη 8 Ιουνίου, 19.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τις κινητοποιήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για να αφαιρεθεί η ομοφυλοφιλία από τις λίστες των ψυχικών διαταραχών του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου των Ψυχικών Διαταραχών (DSM). Όταν επιτεύχθηκε αυτό, το 1973, μετά από έναν σκληρό αγώνα Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, ήταν ένα μεγάλο βήμα για τη διεκδίκηση των ίσων δικαιωμάτων.

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την προβολή.

ποστερ ιρις

Οι υποψήφιες ταινίες για τα φετινά βραβεία Ιρις | Από τις 8 μέχρι και τις 11 Ιουνίου στο ΑΣΤΟΡ

Λίγο πριν την απονομή των φετινών Βραβείων Ίρις, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου μας προσκαλεί από την Δευτέρα 5 έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου στον κινηματογράφο Αστορ, για να δούμε τι υποψήφιες ταινίες. Σε μια εβδομάδα ελληνικού σινεμά, το κοινό της Αθήνας έχει την ευκαιρία να απολαύσει στο φυσικό τους περιβάλλον, την κινηματογραφική αίθουσα, τις συνολικά 35 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation, μεγάλου και μικρού μήκους που είναι υποψήφιες για ένα χρυσό αγαλματίδιο Ιρις, στα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα προβολών των υποψήφιων ταινιών για τα φετινά βραβεία Ιρις.

ταινιόραμα

Ταινιόραμα στο ΑΣΤΥ | Από 25 Μαΐου μέχρι 21 Ιουνίου

Το Ταινιόραμα στο ΑΣΤΥ επιστρέφει ακριβώς τη στιγμή που πρέπει για να συμπληρώσει τη συζήτηση γύρω από τα σινεμά που θέλουμε ανοιχτά στο κέντρο της πόλης. Φέτος με δύο ταινίες κάθε βράδυ και κοινό εισιτήριο μόλις 5 ευρώ.

Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εβδομάδων.

ευδοκία

Ευδοκία του Αλέξη Δαμιανού | Παρασκευή 9 Ιουνίου 23.00 στη Ριβιέρα στο πλαίσιο του Midnight Express

Σε μία μικρή επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, ο λοχίας πεζικού Γιώργος Μπάσκος θα γνωρίσει την Ευδοκία, μία πόρνη. Οι δυο τους ερωτεύονται κεραυνοβόλα και παντρεύονται. Αλλά ο συντηρητισμός της επαρχίας, οι κατεστημένες αξίες, το κοινωνικό σύστημα και οι προκαταλήψεις δυσκολεύουν τη ζωή τους. Η απόπειρά τους να αντιμετωπίσουν την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων αποτυγχάνει και συντρίβεται, όπως στις αρχαίες τραγωδίες.

Η προβολή της θρυλικής ταινίας του Αλέξη Δαμιανού στην αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. γίνεται στα πλαίσια του επιτυχημένου κύκλου προβολών Midnight Express που συνεχίζουν τη θερινή σεζόν την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 23.00 στη Ριβιέρα.

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την προβολή και τα εισιτήρια.

χαντινγκ

Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ του Γκας Βαν Σαντ | Κυριακή 11 Ιουνίου στις 20.00 στο Τριανόν

Η ιστορία ενός νεαρού ορφανού με ιδιοφυή μαθηματική διάνοια ο οποίος έχει υποστεί τραυματικά βάναυση κακοποίηση κατά την παιδική ηλικία και παρουσιάζει σωρεία συμπεριφορικών, κοινωνικών & συναισθηματικών δυσλειτουργιών τα οποία αντιμετωπίσθηκαν με ιδιότυπη ψυχοθεραπευτική παρέμβαση. Η ταινία κέρδισε Οσκαρ Σεναρίου (για τον Μάτ Ντέιμον και τον Μπεν Αφλεκ) και Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Η προβολή γίνεται στο πλαίσιο του Σινεμά Ψ 2023 «Η Ψυχοθεραπεία στην έβδομη τέχνη»

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Βενετσάνο Μαυρέα (Ομ. Καθηγητή Ψυχιατρικής) και τον Ζαχαρία Μαυροειδή (Σκηνοθέτη-Συγγραφέα). Τη συζήτηση θα συντονίσει η Νάντια Μπεργιαννάκη, καθηγήτρια Ψυχιατρικής | Εισιτήριο 7 ευρώ

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας.

groundhogday

Η Μέρα της Μαρμότας του Χάρολντ Ράμις | Κυριακή 11 Ιουνίου στις 21.00 στο Ξέφωτο στο ΚΠΙΣΝ

Ενας μετεωρολόγος καλείται να καλύψει ένα θέμα για μια μαρμότα που μπορεί να προβλέψει τις καιρικές συνθήκες. Πρόκειται για την τέταρτη χρονιά που παρακολουθεί το τοπικό έθιμο και δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια να κρύψει την αγανάκτησή του. Όταν ξημερώνει η «επομένη», ανακαλύπτει ότι έχει εγκλωβιστεί στην ίδια μέρα, η οποία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Αρχικά, χρησιμοποιεί αυτή την πληροφορία προς όφελός του ώσπου συνειδητοποιεί ότι είναι καταδικασμένος να ζει για την υπόλοιπη αιωνιότητα στο ίδιο μέρος, βλέποντας τους ίδιους ανθρώπους και κάνοντας τα ίδια πράγματα. Μέχρι που θα ανακαλύψει τη λύτρωση στη συμφιλίωση με το πέρασμα του χρόνου. Μια εμβληματική και αξέχαστη κωμωδία για την έννοια και τις διαστάσεις του χρόνου, για τη μοναδικότητα της κάθε στιγμής, για την περιπέτεια του έρωτα.

Η υπέροχη κωμωδία του Χάρολντ Ράμις στο πλαίσιο του Park your Cinema στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφρίες εδώ.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!