Industry

2ος Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου από το ATHICFF & το Cinekid Festival

of 10

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας συνεργάζεται και φέτος, για δεύτερη χρονιά, με το Cinekid Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου στην Ευρώπη.

2ος Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου από το ATHICFF & το Cinekid Festival

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας συνεργάζεται και φέτος, για δεύτερη χρονιά, με το Cinekid Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου στην Ευρώπη.

Τα δύo φεστιβάλ ανοίγουν το δρόμο για συμμετοχή σε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή προγράμματα ανάπτυξης σεναρίων, το Cinekid Script Lab.

Oι Eλληνες δημιουργοί καλούνται να υποβάλουν το σενάριό τους στο 2ο Διαγωνισμό Ανάπτυξης Σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους ή τηλεοπτική σειρά με παιδικό περιεχόμενo για ηλικίες 4 - 12 ετών.

Ο Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Heretic.

Τo Φεστιβάλ συνεχίζει τη στήριξή του στους Ελληνες δημιουργούς με σημαντικές πρωτοβουλίες όπως ο Διαγωνισμός Σεναρίου Παιδικής Ταινίας Μικρού Μήκους (2019) και η διοργάνωση του Διεθνούς Προγράμματος Ανάπτυξης Σεναρίων για ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές Kids Kino Lab στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με το Warsaw Kids Film Forum (2019).

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε σεναριογράφους, σκηνοθέτες και συγγραφείς. Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προτάσεων είναι η 15η Μαΐου 2023.

Ο νικητής του περσινού διαγωνισμού, Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο οποίος έλαβε την υποτροφία με το σχέδιο σεναρίου «9 Lives Left», δήλωσε ενθουσιασμένος με την εμπειρία του:

«Στο Cinekid Script LAB δεν παρακολουθείς απλώς ένα εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίου, αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στην καρδιά του film industry για παιδιά. Πρόκειται για ένα εργαστήριο στο οποίο όλοι οι συμμετέχοντες είναι σεναριογράφοι, όπως και όλοι οι διδάσκοντες είναι ενεργοί σεναριογράφοι και επομένως, γίνεται ένας πολύ γόνιμος διάλογος επικεντρωμένος στη σεναριακή γραφή.»

Τα σενάρια θα αξιολογηθούν από 5μελή Κριτική Επιτροπή, την οποία απαρτίζουν οι:

Μυρτώ Δεληβοριά - Εικονογράφος, Ζωγράφος
Ζαχαρίας Μαυροειδής - Σκηνοθέτης
Κωνσταντίνος Μπουρούνης - Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Προγράμματος, ΕΡΤ
Στέλλα Σερέφογλου - Σκηνοθέτις, Θεατροπαιδαγωγός
Αγγελος Τσαούσης - Σκηνοθέτης, Κινηματογραφιστής, Παραγωγός

Το σενάριο που θα επιλεγεί θα λάβει πλήρη υποτροφία για το εντατικό πρόγραμμα του Cinekid Script LAB.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ για τη συμμετοχή σας στον 2ος Διαγωνισμό Ανάπτυξης Σεναρίου από το ATHICFF & το Cinekid Festival.


Μείνετε συνδεδεμένοι για να έχετε άμεση επαφή με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Φεστιβάλ! 
Εγγραφείτε στο newsletter, αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και στη σελίδα του στο Instagram.