Buzz

Πορτοκάλια στον Ηλιο: μάθετε την ιστορία της ταινίας από τους πρωταγωνιστές της

of 10

Δείτε το αποκλειστικό featurette της ταινίας, όπου μας αφηγούνται την συγκλονιστική αληθινή ιστορία της Μάργκαρετ Χάμφρεϊς, αλλά και την περιπέτεια της ταινίας, ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Τζιμ Λόουτς, η σκοτσέζα βραβευμένη σεναριογράφος Ρόνα Μανρό, καθώς και οι ηθοποιοί Χιούγκο Γουίβινγκ, Εμιλι Γουάτσον και Ντέιβιντ Γουέναμ.

Πορτοκάλια στον Ηλιο: μάθετε την ιστορία της ταινίας από τους πρωταγωνιστές της
Χιούγκο Γουίβινγκ, Εμιλι Γουάτσον

Τα «Πορτοκάλια στον Ηλιο» είναι το επίσημο σκηνοθετικό ντεμπούτο του γιου του Κεν Λόουτς, Τζιμ Λόουτς. Αν και απόφοιτος Φιλοσοφικής και με καριέρα στην ερευνητική δημοσιογραφία, ο υιός Λόουτς δεν μπόρεσε να αποτινάξει το κληρονομικό του ένστικτο για τη σκηνοθεσία. Ξεκινώντας αρχικά από την τηλεόραση το 1996, έφτασε σήμερα να σκηνοθετεί την πρώτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική του ταινία, βασισμένη σε μία αληθινή ιστορία που είχε αποτελέσει σκάνδαλο όταν ξεσκεπάστηκε.

«Πορτοκάλια στον Ηλιο» υποσχόντουσαν οι βρετανικές αρχές σε παιδιά φτωχών οικογενειών της Αγγλίας για να τα απελάσουν στην Αυστραλία και να προσφέρουν φτηνό εργατικό προσωπικό στη χώρα που βρισκόταν σε ανάπτυξη. Το κυβερνητικό πρόγραμμα ονομαζόταν «Home Children» και αποτελούσε μία μεγάλη απάτη, παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και την νομοθεσία για τους ανήλικους εργάτες.

Η ταινίας μας μεταφέρει την ιστορία μίας γυναίκας που ξεσκέπασε το σύστημα: η Μάργκαρετ Χάμφρεϊς (Εμιλι Γουάτσον), μια ασυμβίβαστη κοινωνική λειτουργός από το Νότιγχαμ, παρά τις απειλές που δέχτηκε, έφερε στο φως την πολύχρονη και οργανωμένη απέλαση παιδιών από τη Μεγάλη Βρετανία (υπολογίζεται ότι 130 χιλιάδες ανήλικοι είχαν διοχετευτεί στην Αυστραλία με το πρόγραμμα «Home Children») .

Τα «Πορτοκάλια στον Ηλιο» κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη, 14 Ιουλίου.

Μέχρι τότε, απολαύστε τις συνεντεύξεις των συντελεστών, στο αποκλειστικό featurette της ταινίας που εξασφάλισε το Flix.