Industry

MFI Script 2 Film Workshops 2023: Πάμε για τη Ρόδο

of 10

Για 7η συνεχή χρονιά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου MFI Script 2 Film Workshops 2023, που διοργανώνεται επιτυχώς εδώ και 24 χρόνια, θα ξεκινήσει τις εργασίες του στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου (21-29 Οκτωβρίου).

MFI Script 2 Film Workshops 2023: Πάμε για τη Ρόδο

55 δημιουργοί από την Ευρώπη και τον κόσμο, υπό την καθοδήγηση κορυφαίων καθηγητών και παραγωγών διεθνούς φήμης, θα αναπτύξουν 25 κινηματογραφικά σενάρια, 4 σενάρια τηλεοπτικών σειρών και 6 υπό ανάπτυξη ντοκιμαντέρ, και θα εκπαιδευτούν στην καθοδήγηση ομάδας, αντλώντας έμπνευση από τη μαγευτική ατμόσφαιρα της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.

Τα εργαστήρια θα φιλοξενηθούν και φέτος στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» και το ίδρυμα Fondation Marc de Montalembert. Τα εργαστήρια θα πλαισιώνουν, όπως πάντα, masterclasses, διαλέξεις και προβολές που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

mfi

Διάλεξη: | Τη Δευτέρα 23/10 και ώρα 18:00θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη της ομάδας ντοκιμαντέρ «Δημιουργώντας την αφήγηση σε μια πραγματική ιστορία», που απαρτίζεται από τον Ove Jensen(Nelly & Nadine (2022), Touching Freedom (2022) ανάμεσα σε πολλά άλλα) και τον Marco Gastine (Θέμις (2009) και Δημοκρατία ο Δρόμος του Σταυρού»(2013)

Προβολές ταινιών

Τετάρτη 25/10 και ώρα 18:00 θα προβληθούν βραβευμένες μικρές ταινίες των κινηματογραφιστών που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα (με αγγλικούς υπότιτλους).
Παρασκευή 27/10 και ώρα 18:00θα προβληθούν βραβευμένες μικρές ταινίες των κινηματογραφιστών που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα (με αγγλικούς υπότιτλους).

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe/ MEDΙA, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Δήμο Νισύρου, το Δήμο Ρόδου και την ΕΡΤ.

mfi

Τα MFI Script 2 Film Workshops 2023 περιλαμβάνουν:

έναν πρώτο κύκλο εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκε στη Νίσυρο (23/6-6/7),
μια περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Σεπτέμβριο,
ένα δεύτερο κύκλο στην πόλη της Ρόδου (21-29/10)
και μια τελευταία περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Δεκέμβριο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΙΚ

Ανάπτυξη σεναρίου & project

Χριστίνα Λαζαρίδη, (διευθύντρια σπουδών, διευθύντρια του τμήματος σεναρίου στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Columbia της Ν. Υόρκης, με υποψηφιότητες για Όσκαρ στο ενεργητικό της)
Jan Fleischer (καθηγητής σεναρίου στην FAMU, τ. National Film and Television School του Λονδίνου)
Νίκος Παναγιωτόπουλος, συγγραφέας, σεναριογράφος (καθηγητής στο ΕΑΠ και στη Σχολή Σταυράκου)
Ana Sanz Magallón, επιμελήτρια σεναρίων (με πάνω από 30 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές),
Δημήτρης Εμμανουηλίδης σκηνοθέτης-σεναριογράφος (επιμελητής σεναρίου σε συνεργασία με το Meetings on the Bridgeκαι άλλα προγράμματα)
Michel Sabbe σεναριογράφος για κινηματογράφο και τηλεόραση, συνεργάτης της Βελγικής RTBF
Ove Jensen, βραβευμένος παραγωγός ντοκιμαντέρ με πρόσφατη μεγάλη επιτυχία το Nelly & Nadine (2022) υποψήφιο για καλύτερη ταινία ντοκιμαντέρ στη Berlinale. Ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας paraddidle films.
Marco Gastine, βραβευμένος σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών ντοκιμαντέρ με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της ανάπτυξης ντοκιμαντέρ.
Anna Ciennik (Poland / France), επιμελήτρια σεναρίου με μεγάλη εμπειρίας το χώρο της ανάπτυξης ταινιών, συνεργάτης των CNC, Why Not Productions, and Creative Films, διοργανώτρια από το 2017-21 των European Industry events στο Les Arcs European Film Festival. Ιδρύτρια της εταιρείας Very Good Films

Παραγωγή και Υλοποίηση

Simon de Santiago (παραγωγός ταινιών όπως «Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ», «ΑΓΟΡΑ», «REGRESSION» του Alejandro Amenábar και «BIUTIFUL» του Alejandro González Iñárritu)
Martina Bleis, industry expert / συμπαραγωγές (διευθύντρια του φόρουμ συμπαραγωγών της Berlinale)
Marjorie Bendeck, industry expert / pitching(συν-διευθύντρια του Φεστιβάλ Connecting Cottbus)
Isabelle Fauvel (παραγωγός με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη project)
Nicolò Gallio (PHD Film Marketing & Audience Development)


Τα εργαστήρια MFI Script 2 Film Workshops υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Creative Europe / MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τους Δήμους Νισύρου & Ρόδου και την ΕΡΤ, ενώ συνεργάζονται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Forum Συμπαραγωγών Crossroads, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την Αγορά Thessaloniki Doc Market, το Sofia Meetings, το Meetings On The Bridge, την αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου Dot on the Map, το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, τη Σχολή Σταυράκου και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

mfi