Buzz

Η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τίτλο «A Life of Jesus» θα έχει διάρκεια 80 λεπτά

of 10

Το σενάριο της ταινίας, η οποία θα είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα της «Σιωπής» Σουκάντο Εντο, έχει ήδη ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον Σκορσέζε.

Η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τίτλο «A Life of Jesus» θα έχει διάρκεια 80 λεπτά

Τους τελευταίους μήνες ο Μάρτιν Σκορσέζε είχε δείξει ένα τεράστιο ενδιαφέρον στο να γυρίσει μια ακόμα ταινία για τον Χριστό, μετά το έπος του «Ο Τελευταίος Πειρασμός» του 1988 αλλά και το επόμενο βήμα στην έρευνά του για τη μορφή του Ιησού που αντιπροσωπεύεται από το μικρότερης κλίμακας δραματική ταινία του 2016 «Σιωπή» σχετικά με τη δίωξη των Χριστιανών Ιησουιτών στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα.

Για όσους δεν θυμούνται ο Σκορσέζε, μετά την πρεμιέρα της ταινίας του «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένοι Φεγγαριού» στις Κάννες, πήγε στην Ιταλία όπου και συνάντησε για λίγο τον Πάπα Φραγκίσκο και αργότερα ανακοίνωσε πως «απάντησα στην πρόσκληση του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μόνο τρόπο που ξέρω: με το να γράψω ένα σενάριο για μια ταινία για τον Ιησού. Και πρόκειται να την ξεκινήσω».

Διαβάστε ακόμα: Ο Μάρτιν Σκορσέζε θέλει η επόμενή του ταινία να είναι για τον Ιησού

martin scorsese pope

Και τώρα επιβεβαίωσε τους L.A. Times πως το σενάριο της ταινίας του «A Life of Jesus», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα της «Σιωπής» Σουκάντο Εντο, έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το σενάριο το έγραψε μαζί με τoν κριτικό κινηματογράφου και σκηνοθέτη Κεντ Τζόουνς. Σύμφωνα με το άρθρο ο Σκορσέζε ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα μέσα στο 2024, με την ταινία να διαδραματίζεται ως επί το πλείστον στις μέρες μας, με τους L.A. Times να σημειώνουν ότι η αναμενόμενη ταινία διάρκειας 80 λεπτών θα «εστιάζει στις βασικές διδασκαλίες του Ιησού με τρόπο που διερευνά τις αρχές αλλά δεν προσηλυτίζει.» Ο Σκορσέζε δεν θέλει να κλειδωθεί σε μια συγκεκριμένη περίοδο «επειδή θέλει η ταινία του να δείχνει διαχρονική», καταλήγει το άρθρο

«Προσπάθησα να βρω με το “Kundun” και τον “Τελευταίο Πειρασμό”, ακόμη και με τις “Συμμορίες της Νέας Υόρκης”, σε κάποιο βαθμό, τρόπους για τη λύτρωση και την ανθρώπινη κατάσταση και πώς αντιμετωπίζουμε τα αρνητικά πράγματα μέσα μας. Είμαστε αξιοπρεπείς και μετά μαθαίνουμε να γινόμαστε απρεπείς; Μπορούμε να αλλάξουμε; Θα δεχτούν οι άλλοι αυτήν την αλλαγή; Και είναι πραγματικά, νομίζω, ένας φόβος για μια κοινωνία και μια κουλτούρα που είναι διεφθαρμένη λόγω της έλλειψης θεμελίωσης στην ηθική και την πνευματικότητα. Όχι θρησκεία. Πνευματικότητα. Να τα αρνείται όλα αυτά. Για μένα είναι το να βρω τον δικό μου δρόμο με μια… αν θέλετε να πείτε τον όρο “θρησκευτική” έννοια, αλλά μισώ να χρησιμοποιώ αυτή τη γλώσσα, επειδή παρερμηνεύεται συχνά. Αλλά υπάρχουν βασικές θεμελιώδεις πεποιθήσεις που έχω - ή προσπαθώ να έχω - και χρησιμοποιώ αυτές τις ταινίες για να τις βρω», ανέφερε ο Σκορσέζε στους L.A. Times.