Buzz

Τα 5 πράγματα που μάς ενθουσίασαν, βλέποντας σκηνές από το «The Man from U.N.C.L.E.»

of 10

Περιμένοντας την έξοδό της στις ελληνικές αίθουσες στις 20 Αυγούστου, πήραμε μια πρώτη γεύση από το «Κωδικό Ονομα U.N.C.L.E.»: γεύση από κιάντι, ψυχροπολεμικό κλίμα, ερωτικό ανταγωνισμό και... Paco Rabanne!

Τα 5 πράγματα που μάς ενθουσίασαν, βλέποντας σκηνές από το «The Man from U.N.C.L.E.»

H μια από τις δημοφιλέστερες - και ταυτόχρονα πιο στιλάτες, αγωνιώδεις και διασκεδαστικές - αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του '60, το «The Man from U.N.C.L.E», έγινε ταινία στα χέρια του Γκάι Ρίτσι. Η ελληνική εταιρεία διανομής της, Tanweer, μάς έδειξε ένα promo με πέντε κλιπς του «Κωδικό Ονομα U.N.C.L.E.» και, τώρα, απλώς ανυπομονούμε τρελά για το υπόλοιπο! Τα κλιπς επικεντρώνονταν στους τρεις βασικούς πρωταγωνιστές της ταινίας - Χένρι Κάβιλ, Αρμι Χάμερ και Αλίσια Βικάντερ - στις πανέμορφες ευρωπαϊκές τοποθεσίες με πρωταγωνίστρια τη Νάπολη, στους πνευματώδεις διαλόγους που εξαντλούν και υπονομεύουν τα ψυχροπολεμικά στερεότυπα, ρούχα που θα απογείωναν κάθε '60ς fashionista, ελλοχεύοντα ερωτισμό, χαριτωμένο gay subtext, ιταλικές καντσονέτες και κατασκοπικό coolness. Πιο συγκεκριμένα, παρακάτω τα 5 πράγματα που κρατήσαμε από το «The Man from U.N.C.L.E.».

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Καθημερινό καλοκαιρινό αφιέρωμα, «Τα νησιά του ελληνικού σινεμά»

man from uncle poster 607

Ο Γκάι Ρίτσι είναι στα φόρτε του στις σκηνές δράσης: Στην ιστορία, γραμμένη από τον Ρίτσι και τον Λάιονελ Γουίγκραμ που συνεργάζονται για τρίτη φορά μετά τα δύο «Sherlock Holmes», ο Ναπόλεον Σόλο (Χένρι Κάβιλ) κι ο Ιλια Κουριάκιν (Αρμι Χάμερ), στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, ο πρώτος πράκτορας της CIA, ο δεύτερος της KGB, αναγκάζονται από τις υπηρεσίες τους να συνεργαστούν, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας. Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, η Γκάμπι Τέλερ, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης. Η δική τους, αναπόφευκτη, κοκορομαχία, θα τους προκαλέσει ν' αποδείξουν ο ένας στον άλλον ποιος είναι ο πιο παλικάρι πράκτορας, ενώ ο Γκάι Ρίτσι τούς οδηγεί σε καταδιώξεις με αυτοκίνητα, βέσπες, σκάφη, μαστόρικα σκηνοθετημένες, πάντα με απρόβλεπτη κατάληξη.

man from uncle 607

Κάτω ο Dior, πάνω ο Paco Rabanne: Καθώς η υπόθεση θέλει το τρίο, Ναπόλεον, Ιλια και Γκάμπι, να υποδύονται μεγαλοπιασμένους λάτρεις της τέχνης για να μπουν στον κόσμο των ενόχων, το styling δίνει και παίρνει, με την avant garde της μόδας του '60 να βρίσκει τέλειο μοντέλο στην Αλίσια Βικάντερ, τα μικροσκοπικά op art, εμπνευσμένα από τα ταξίδια στο διάστημα, φορεματάκια και αξεσουάρ.

man from uncle 607

Make Love, Not Cold War: Η Γκάμπι προκαλεί τον Ιλια να περάσουν... καλύτερα, αποκλεισμένοι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Ψιλογδύνεται, χορεύει, του κάνει νάζια, τον αγγίζει. Εκείνος είναι Ρώσος πράκτορας, δεν ξέρει πώς ν' ανταποκριθεί. Γι' αυτό θα φλερτάρουν με τον τρόπο που είναι και στους δυο τους γνώριμος - θα παίξουν ξύλο και θα καταλήξουν, ούτως ή άλλως, να κυλιούνται στο πάτωμα. Οσο το σεξ δεν εκτονώνεται στην ταινία, τόσο περισσότερο ανεβαίνει, όπως μοιάζει, η έντασή του και τόσο πιο πολύ γαργαλά. Το ίδιο και ο υπαινιγμός ερωτικού ανταγωνισμού ανάμεσα στον Ναπόλεον και τον Ιλια («Θα μπούμε και θα βγούμε, χωρίς παρατράγουδα κι αύριο θα το ξεχάσουμε...» / «Δεν το κάνουμε έτσι συνήθως στη Ρωσία»), που έχουν περισσότερα να μοιράσουν από... ολόκληρο τον τότε κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Οι καλύτερες σειρές και τα καλύτερα επεισόδια που είδαμε στο πρώτο μισό του 2015 στην TV

man from uncle 607

Βάλε ένα δίσκο να παίζει: Από χαριτωμένες ιταλικές καντσονέτες μέχρι Motown, το μουσικό πλάνο του «The Man from U.N.C.L.E.» μάς προϊδεάζει ότι θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μας soundtracks της χρονιάς που έρχεται. Κι ο Γκάι Ρίτσι κάνει τις επιλογές του κόντρα στο ύφος της δράσης, ενισχύοντας την κωμωδία και τα κινηματογραφικά πειράγματα.

man from uncle 607

Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω: Ντυμένοι στην τρίχα, ο ένας ξανθός, αυστηρός, λιγομίλητος, ο άλλος φλεγματικός, με τετράγωνο πιγούνι, βγαλμένος από Αρλεκιν, ο Αρμι Χάμερ κι ο Χένρι Κάβιλ είναι κι οι δυο τόσο κούκλοι στην οθόνη που, ειλικρινά, θα καταλάβουμε την Αλίσια Βικάντερ αν τα μπλέξει, απ' τους δυο ποιον να διαλέξει...

Στο «Κωδικό Ονομα U.N.C.L.E.» συμπρωταγωνιστούν οι Χιου Γκραντ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι και Τζάρεντ Χάρις - δείτε τους όλους στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφόρησε.