Flix

Ιούλιος: Κιν/φικός Οδηγός Επιβίωσης

Buzz

Κρίση Πανικού για τον Ντέιβιντ Φίντσερ

of 10

Ενώ ακόμα βρίσκεται στο post production του «Girl With the Dragon Tattoo», ο Ντέιβιντ Φίντσερ κάνει κινήσεις για τις επόμενες δουλειές του – και μία από αυτές τον οδηγεί στο μυθιστόρημα «Panic Attack» του Τζέισον Σταρ.

Κρίση Πανικού για τον Ντέιβιντ Φίντσερ

Φτάνει να βάλει κανείς τον Ντέιβιντ Φίντσερ σ’ένα κλειστό χώρο που δέχεται απειλή απ’έξω και δημιουργεί αριστουργήματα, αν κρίνουμε από το «Panic Room» του 2002. Διαβάζοντας, λοιπόν, ότι ο σκηνοθέτης μόλις πήρες τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του «Panic Attack», του μυθιστορήματος του Τζέισον Σταρ, φανταζόμαστε τα καλύτερα, παρότι δεν έχει ανακοινωθεί αν πράγματι ο Φίντσερ θα σκηνοθετήσει.

Το «Panic Attack» μοιάζει να είναι διασταύρωση του «Panic Room» και του «Αδέσποτα Σκυλιά»: αφηγείται την ιστορία ενός ψυχαναλυτή στη Νέα Υόρκη που σκοτώνει τον άγνωστο που μπαίνει στο σπίτι του. Η πράξη του προκαλεί το πιεστικό ενδιαφέρον του Τύπου, ενώ ο συνεργός του εγκληματία ξεκινά δικαστικό αγώνα εναντίον του ψυχαναλυτή, δημιουργώντας γύρω του έναν ασφυκτικό κλοιό.

Ο Φίντσερ ανέθεσε στον Τεντ Γκρίφιν του «Ocean’s Eleven» να γράψει το σενάριο του «Panick Attack» κι ενώ η ανάμειξη του Φίντσερ δεν είναι ακόμα σαφής, έστησε την εταιρεία «Panick Pictures» αποκλειστικά για τη διαχείριση της ταινίας.