Flix

Ιούλιος: Κιν/φικός Οδηγός Επιβίωσης

Buzz

Καταρρίφθηκε το Prop 8 και το Χόλιγουντ πανηγυρίζει!

of 10

Το Εφετείο της Καλιφόρνια αποφασίζει ξανά υπέρ του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών, με άρση της διαβόητης Πρότασης 8 (Prop 8). Και οι σταρ πανηγυρίζουν στο twitter.

Καταρρίφθηκε το Prop 8 και το Χόλιγουντ πανηγυρίζει!
«Μα είναι δυνατόν να μην θέλατε να μας δείτε να βάζουμε στεφάνι; »

Μήπως τώρα θα... αναγκαστούν να παντρευτούν ο Μπραντ και η Αντζελίνα; Χρόνια τώρα το ζευγάρι επιμένει (για να ξεφορτωθεί τους δημοσιογράφους, κάνοντας ταυτόχρονα και politically correct statement) ότι «θα παντρευτούν μόνο όταν θα έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν και τα γκέι ζευγάρια».

Μετά από δύο χρόνια αγώνων και εφέσεων σε ανώτερα δικαστήρια, η Πρόταση 8 (το δημοψήφισμα που θέλει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα!) καταρρίφθηκε σήμερα στην Καλιφόρνια ως αντισυνταγματική. «Η Πρόταση 8 δεν έχει κανένα πραγματικό λόγο ύπαρξης, ούτε κανένα αποτέλεσμα, άλλο από το να μειώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική θέσει των γκέι και των λεσβιών της Καλιφόρνια» είπε στην απόφασή του ο Δικαστής Στίβεν Ρέινχαρντ.

Αμέσως το twitter έπιασε φωτιά. Στρέιτ και γκέι καλλιτέχνες πανηγύρισαν με την απόφαση.

Σας παραθέτουμε τα πρώτα tweets:

  • «Η Πρόταση 8 γύρισε τούμπα! Το ίδιο και οι περισσότεροι άντρες στο Σαν Φρανσίσκο!» Τζόαν Ρίβερς

  • «Πέθανε Πρόταση 8! Πέθανε! Το 9ο Εφετείο σε βρήκε παράνομη! Επόμενη στάση: Ανώτατο Δικαστήριο!» Ολίβια Γουάιλντ

  • «Το δικαστήριο έκρινε ΞΑΝΑ την Πρόταση 8 αντισυνταγματική ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ! Ανώτατο δικαστήριο, ερχόμαστε!» Ανταμ Σάνκμαν (σκηνοθέτης του «Hairspray»)

  • «Ζήτωωω!» Τζον Ογκουστ (σεναριογράφος του «Charlie and the Chocolate Factory»)

  • «Ιστορική απόφαση! Η Πρόταση 8 κρίνεται αντισυνταγματική. Δε θα σταματήσω να φωνάζω μέχρι να έχουν όλοι οι Αμερικανοί το δικαίωμα γάμου!»Τζέσι Τάιλερ Φέργκιουσον («Modern Family»)

Τα πιο αστεία tweets όμως ήταν τα συνδυαστικά: η Ακαδημία δεν θα φιλοξενήσει επί σκηνής τα Muppets για να τραγουδήσουν το υποψήφιο τραγούδι τους και αυτό έχει κάνει «έξαλλους» τους σταρ στο twitter.

Μετά τα «σοβαρά» νέα, αποφάσισαν να συνδυάσουν τους αγώνες τους.

  • «Γιορτάζω για την απόφαση άρσης της Πρότασης 8, εξοργίζομαι για την τύχη των Muppets στα Οσκαρ!» Ντέιμον Λίντελοφ (συνδημιουργός του «Lost»)

  • «Σταματώ τον ιερό αγώνα μου για τα Muppets, για να μοιραστώ τα καλά νέα σχετικά με την Πρόταση 8. Απίθανα νέα!» Τζαντ Απατάου.