Industry

Hand Over Cinema Athens 2011: το Ινστιτούτο Goethe σας προσκαλεί να κάνετε τη δική σας ταινία!

of 10

Ελληνες και ξένοι σινεφίλ, επαγγελματίες κινηματογραφιστές, εικαστικοί καλλιτέχνες, σπουδαστές αλλά και ερασιτέχνες, συγκεντρώνονται στην Αθήνα και κάνουν, στα πλαίσια ενός εργαστηρίου, ταινίες για την Αθήνα με τα ίδια τους χέρια!

Hand Over Cinema Athens 2011: το Ινστιτούτο Goethe σας προσκαλεί να κάνετε τη δική σας ταινία!

Γυρίζουν (Super 8 και 16mm), εμφανίζουν, μοντάρουν και προβάλλουν τα φιλμ οι ίδιοι. Φέρνουν στο φως την καλλιτεχνική εργαστηριακή δουλειά με το μέσο και το υλικό «φιλμ» ενώ ταυτόχρονα απεικονίζουν πτυχές της Αθήνας του 2011.

Εκτός από το εργαστήριο θα πραγματοποιηθούν επίσης δημόσιες προβολές ταινιών και συζητήσεις: τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου η LabA και το LaborBerlin θα μας δείξουν «χειροποίητα φιλμ», δημιουργίες των τελευταίων χρόνων, και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου θα προβληθούν οι ταινίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του workshop στην Αθήνα. Οι δημιουργίες αυτές θα προβληθούν αργότερα και στο LaborBerlin.

Στον «κινηματογραφικό μπουφέ» που στήνει για το κοινό του το «Hand Over Cinema Athens 2011», μπορούν να πειραματιστούν στις 2 ώρες 80 επισκέπτες, ανά 10 κάθε φορά. Γι’ αυτούς τους 80 θα δοθούν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, από τις 16:00, στην υποδοχή του Ινστιτούτου, 80 δελτία προτεραιότητας, στα οποία θα αναγράφεται και η ώρα της συμμετοχής σας.

Παρατηρητές μπορεί να είναι όλοι όσους επιτρέπει με την απαιτούμενη πάντα ασφάλεια ο χώρος.

Το «Hand Over Cinema Athens 2011» είναι μία συμπαραγωγή του Goethe-Institut Athen και της LabA, σε συνεργασία με τo LaborBerlin.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το website του Ινστιτούτου Goethe.