Buzz

«Evil Dead», το ριμέικ! Πρώτες εικόνες και σχόλια των συντελεστών

of 10

Θα είναι το ριμέικ του «Evil Dead» αντάξιο του πρωτότυπου; Οι συντελεστές μίλησαν και παρουσίασαν υλικά στην Comic Con της Νέας Υόρκης. Τα ουρλιαχτά στην αίθουσα μάλλον ήταν καλό δείγμα!

«Evil Dead», το ριμέικ! Πρώτες εικόνες και σχόλια των συντελεστών

Οι fans το περιμένουν χρόνια, έτοιμοι να εκστασιαστούν και ταυτόχρονα να το σνομπάρουν: αλλά το ριμέικ του «Evil Dead» που το 1981 ο Σαμ Ράιμι απογείωσε στη σφαίρα του cult, σε σκηνοθεσία τώρα του πρωτοεμφανιζόμενου Φέντε Αλβαρεζ, θα είναι έτοιμο για τις αμερικανικές αίθουσες στις 12 Απριλίου.

Η παραγωγή παρουσίασε στην Comi Con της Νέας Υόρκης την πρώτη φωτογραφία της ταινίας (δείτε την στο gallery) κι ένα τρέιλερ που έκανε το κοινό να ουρλιάζει μέσα στην αίθουσα, το οποίο ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει online, αλλά γρήγορα θα γίνει κι αυτό.

Τι έμαθαν για το ριμέικ του «Evil Dead» όσοι ήταν στην Comic Con:

  • Στο πάνελ παρευρέθηκαν ο Φέντε Αλβαρεζ, η Τζέιν Λέβι (του «Suburgatory») που πρωταγωνιστεί στο ρόλο της Μία και ο Μπρους Κάμπελ, ο αξέχαστος Ας της πρωτότυπης ταινίας, αλλά και παραγωγός (μαζί με τον Σαμ Ράιμι και τον Ρόμπερτ Τάπερτ), του ριμέικ, ο οποίος έκανε την αίθουσα άνω κάτω με το χιούμορ και τα σχόλιά του.

  • Το τρέιλερ πείθει ότι το ριμέικ θα μείνει πιστό στην πρωτότυπη ταινία, από τον τρόπο που απεικονίζει το μικρό ξύλινο σπιτάκι στο δάσος, το αυτοκίνητο της Λέβι που μοιάζει απαράλλαχτο με εκείνο του Ας και άλλες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες.

  • Το gore είναι… ενισχυμένο, όχι απλώς στις σκηνές δαιμονισμών και άκρων που κόβονται με πριόνια, αλλά κυρίως στο ενσταντανέ του ενός ήρωα που κόβει τη γλώσσα του κατά μήκος μ’ ένα σκουριασμένο ψαλίδι!

  • Ο Φέντε Αλβαρεζ εξομολογήθηκε ότι είχε δει το «Evil Dead» σε υπερβολικά τρυφερή ηλικία και δεν το ξέχασε ποτέ – γι’ αυτό και θέλησε ν’ αναπαραγάγει για το σύγχρονο κοινό όχι απλώς την ταινία, αλλά και την εμπειρία της υπερδιέγερσης από τον τρόμο.

  • Ο Μπρους Κάμπελ εξέφρασε – σκανταλιάρικα – την ολόψυχη εμπιστοσύνη του στη νέα ταινία: «Ηρθε η ώρα να δώσουμε σ’ αυτούς τους θεατές αυτό που ζητάνε. Μια νέα εμπειρία με όμορφους ηθοποιούς περιχυμένους με νέους κουβάδες αίμα, από έναν νέο σκηνοθέτη που επέλεξε ο ίδιος ο Σαμ Ράιμι προσωπικά. Είστε ανυπόμονοι και ξέρουμε ότι θέλετε να δείτε αίμα να αναβλύζει από κάθε τρύπα του ανθρώπινου σώματος. Θα τα κάνετε πάνω σας ακριβώς όπως και στην πρωτότυπη ταινία. Κι αν θέλετε να στέψετε την Τζέιν Λέβι ως τον νέο Ας, θα της φορέσω το στέμμα με τα χέρια μου.»

  • Για τη συμμετοχή της Ντιάμπλο Κόντι στο σενάριο, ο Κάμπελ εξήγησε: «Ως μεσήλικες άντρες δεν ξέρουμε πώς μιλούν οι νέοι. Α, κι έχει κερδίσει κι ένα γαμοΟσκαρ!» Κι ο Αλβαρεζ πρόσθεσε ότι ζήτησε από την Κόντι να επιμεληθεί των διαλόγων, κυρίως για το ρόλο της Λέβι. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μεταξύ των ονομάτων των ηρώων –Mia, David, Olivia, Eric και Natalie – υπάρχει ένα λογοπαίγνιο, δημιουργούν μια λέξη. (Δεν είναι και πολύ δύσκολο. Το βρήκατε; Το Flix ναι.)

Tags: evil dead