Industry

Εγκρίσεις ελληνικών προτάσεων από το ευρωπαϊκό ταμείο Eurimages 2022

of 10

Πέντε συνολικά σχέδια ταινιών με ελληνικό ενδιαφέρον χρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό ταμείο Eurimages.

Εγκρίσεις ελληνικών προτάσεων από το ευρωπαϊκό ταμείο Eurimages 2022

Τρία κινηματογραφικά σχέδια, ήδη ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, χρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό ταμείο Eurimages, ενώ δύο ακόμη διεθνείς συμπαραγωγές στις οποίες συμμετέχουν Έλληνες παραγωγοί συμπεριλαμβάνονται στην ίδια ανακοίνωση. Και τα πέντε αυτά σχέδια αφορούν ταινίες μυθοπλασίας.

Το σχέδιο «Animal» της Σοφίας Εξάρχου, ελληνικής πρωτοβουλίας με συμπαραγωγό την εταιρεία Homemade Films (Μαρία Δρανδάκη) ενισχύεται με το ποσό των 418.000 €. Συμμετέχουν οι χώρες: Ελλάδα, Αυστρία, Βουλγαρία, Ρουμανία. Έχει ενταχθεί στο Βασικό Πρόγραμμα του ΕΚΚ.

Το σχέδιο «Apathy» του Αλέξανδρου Αβρανά, με συμπαραγωγό την εταιρεία Playground Films (Κωνσταντίνος Σφακιανάκης) ενισχύεται με το ποσό των 390.000 €. Συμμετέχουν οι χώρες: Γαλλία, Ελλάδα, Εσθονία, Σουηδία. Έχει ενταχθεί στο Μειοψηφικό Πρόγραμμα του ΕΚΚ.

Το σχέδιο «Triumph» του Petar Valchanov, με συμπαραγωγό την εταιρεία Graal (Ειρήνη Βουγιούκαλου) ενισχύεται με το ποσό των 135.000 €. Συμμετέχουν οι χώρες: Βουλγαρία, Ελλάδα. Έχει ενταχθεί στο Μειοψηφικό Πρόγραμμα του ΕΚΚ.

Το σχέδιο «The House with no Address» της Hatice Askin, με συμπαραγωγό την εταιρεία Viewmaster Films (Γιώργος Κυριάκος) ενισχύεται με το ποσό των 97.000 €. Συμμετέχουν οι χώρες: Τουρκία, Ελλάδα.

Το σχέδιο «The Last Hero» του Ziga Virc, με συμπαραγωγό τον Μίνωα Νικολακάκη ενισχύεται με το ποσό των 126.000 €. Συμμετέχουν οι χώρες: Σλοβενία, Ελλάδα.

Οι εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων ευρωπαϊκών συμπαραγωγών που ανακοίνωσε το Eurimages αφορούν είκοσι τέσσερα (24) κινηματογραφικά σχέδια ταινιών μεγάλου μήκους -ανάμεσά τους δύο (2) ντοκιμαντέρ και δύο (2) animation- τα οποία ενισχύονται με το συνολικό ποσό των 6.511.000 €.