Flix

Ιούλιος: Κιν/φικός Οδηγός Επιβίωσης

Buzz

«Ενα Ψάρι που το Ελεγαν Γουάντα»: το μιούζικαλ!

of 10

Μια ιδέα που κρατάει εδώ και χρόνια μοιάζει να γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Μια από τις καλύτερες κινηματογραφικές κωμωδίες όλων των εποχών ανεβαίνει για...Μπρόντγουεϊ!

«Ενα Ψάρι που το Ελεγαν Γουάντα»: το μιούζικαλ!

Hταν 2008, όταν ανακοινώθηκε πως ο Τζον Κλιζ δούλευε (μαζί με την κόρη του) πάνω σε μια διασκευή μιούζικαλ για το «Ενα Ψάρι που το Ελεγαν Γουάντα», την ταινία του 1988 στην οποία ο Κλιζ πρωταγωνιστούσε μαζί με την Τζέιμι Λι Κέρτις, τον Κέβιν Κλάιν και έναν ακόμη από τους Μόντι Πάιθον, τον Μάικλ Πάλιν.

Η δυσκολία τότε ήταν, σύμφωνα με τον Κλιζ, τα τραγούδια - ποιος θα τα γράψει και που ακριβώς θα χωρούσαν στην ιστορία, όμως το πρότζεκτ κατέρρευσε λόγω δικαιωμάτων και πτώχευσης της MGM για να αναβιώσει μόλις το 2011, αφού σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Κλιζ δήλωσε πως τώρα που η MGM αγοράστηκε «από μερικούς αξιοπρεπείς και λογικούς ανθρώπους» η συμφωνία επετεύχθη.

Και κάπως έτσι ο Τζον Κλιζ, που διασκευάζει το σενάριο που υπογράφει ο ίδιος, αναζητά τον κατάλληλο σκηνοθέτη για τη μιούζικαλ μεταφορά της κωμωδίας και κάνει υπομονή: «Τα μιούζικαλ απαιτούν πολύ χρόνο για την ολοκλήρωση τους. Είναι σαν την περίοδο κύησης των ελεφάντων. Κάποιος μου είπε πως ο μέσος όρος για να γίνει ένα μιούζικαλ είναι οκτώ χρόνια, οπότε αναμένω».

Αν το μιούζικαλ είναι τόσο αστείο όσο η ταινία, περιμένουμε κι εμείς...

Δείτε παρακάτω μια από τις «κλασικές» σκηνές της ταινίας «Ενα Ψάρι που το Ελεγαν Γουάντα» του Τσαρλς Κρίχτον από το 1988 με τον Τζον Κλιζ και την Τζέιμι Λι Κέρτις σε ρεσιτάλ εξωφρενικών καταστάσεων.