Industry

Discovery Days: το εργαστήρι του Los Angeles Greek Film Festival περιμένει τα πρότζεκτ σας

of 10

Παράταση μέχρι τις 14 Μαρτίου για τους κινηματογραφιστές που έχουν ταινίες σε ανάπτυξη και θέλουν να τις υποβάλλουν στο εργαστήρι του LAGFF.

Discovery Days: το εργαστήρι του Los Angeles Greek Film Festival περιμένει τα πρότζεκτ σας

Το «in production» εργαστήρι του Los Angeles Greek Film Festival το γνωρίσαμε ως «IPDF». Φέτος, αλλάζει όνομα σε Discovery Days, αλλά συνεχίζει με την ίδια δύναμη να στηρίζει τους Ελληνες σκηνοθέτες που έχουν ταινία σε στάδιο ανάπτυξης.

Η προθεσμία υποβολής των πρότζεκτς ήταν η 22 Φεβρουαρίου, αλλά η δράση πήρε παράταση για τις 14 Μαρτίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του φεστιβάλ και κάντε την αίτησή σας!

Discovery Days

Το DISCOVERY DAYS είναι τμήμα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAGFF). Αυτήν τη στιγμή αναζητούμε ταινίες σε στάδιο ανάπτυξης για την 9η έκδοση του εργαστηρίου μας που θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου 2023. Αξιοποιώντας τους αναρίθμητους κινηματογραφικούς πόρους του Λος Άντζελες, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε μια γέφυρα μεταξύ του αμερικανικού και του ευρωπαϊκού ανεξάρτητου κινηματογράφου. Το DISCOVERY DAYS περιλαμβάνει ένα workshop που διαρκεί τέσσερις μέρες, στο οποίο συμμετέχουν 5-8 επιλεγμένοι κινηματογραφιστές, καθώς και μια σειρά από panels και masterclasses. Οι επιλεγμένοι κινηματογραφιστές παρουσιάζουν τις ιστορίες τους σε ενεργούς επαγγελματίες του χώρου όπως programmers, story editors, sales agents, talent agents και λαμβάνουν feedback. Eδω μπορείτε να δείτε τους περσινούς experts

Εστιάζουμε σε νέες φωνές και κινηματογραφικά έργα με δεσμούς με τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και των Βαλκανίων. Προηγούμενα επιλεγμένα έργα περιλαμβάνουν κινηματογραφιστές από αυτές τις περιοχές ή/και ταινίες που διαδραματίζονται σε ή αφορούν αυτές τις περιοχές.

Discovery Days

Discovery Days

Στο DISCOVERY DAYS έχουν συμμετάσχει πολλά έργα που έχουν στη συνέχεια γνωρίσει διεθνή αναγνώριση. Παλαιότερες συμμετοχές περιλαμβάνουν τα: INSIDE (σκην. Βασίλης Κατσούπης, με πρωταγωνιστή τον Willem Dafoe | Focus Features, Berlin Film Festival), SON OF SOFIA (σκην. Ελίνα Ψύκου | Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας - Tribeca Film Festival), SMUGGLING HENDRIX (σκην. Μάριος Πιπερίδης | Best International Film Award - Tribeca Film Festival), BROADWAY (σκην. Χρήστος Μασσαλάς | Rotterdam International Film Fest), και NOAH LAND (σκην. Cenk Erturk | Βραβεία Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερου Ηθοποιού | Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca).

Eνα βραβείο $1.000 απονέμεται στο έργο που κρίνεται ως το πιο πολλά υποσχόμενο από την κριτική επιτροπή του Discovery Days. Παρέχονται καταλύματα στο Λος Άντζελες στους συμμετέχοντες που δεν είναι κάτοικοι Λος Άντζελες και παρέχεται οικονομική βοήθεια για τα ταξιδιωτικά έξοδα.

Περισσότερες πληροφορίες: στην επίσημη σελίδα του Los Angeles Greek Film Festival

Discovery Days