Industry

Crew United Day στις 5 Οκτωβρίου στο Goethe-Institut Athen

of 10

Η Crew United Greece σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, συν-διοργανώνει την εκδήλωση Crew United Day την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Crew United Day στις 5 Οκτωβρίου στο Goethe-Institut Athen

Η Crew United Greece σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, συν-διοργανώνει την εκδήλωση Crew United Day την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζει ένα masterclass της βραβευμένης Casting Director Σουζάνε Ρίτερ («Hannah Arendt», «Nymphomaniac», «Töchter») από την Γερμανία.

Στο masterclass η Σουζάνε Ρίτερ θα μοιραστεί πολύτιμη εμπειρία και γνώση με τους/τις ηθοποιούς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας για το modus operandi του casting. Καλύπτοντας το Α-Ω της δουλειάς ενός casting director με τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς μέχρι χρήσιμες συμβουλές για τους τελευταίους (Ποιο είναι ένα καλό showreel; Πώς λειτουργεί το casting σε διεθνείς συμπαραγωγές; κ.τλ.), το masterclass απευθύνεται κυρίως σε ηθοποιούς.

Η Σουζάνε Ρίτερ, με σπουδές Γερμανικής λογοτεχνίας και Φιλοσοφίας στην Γερμανία και την Γαλλία, δραστηριοποιείται ως casting director με δικό της γραφείο από το 2004, έχοντας υπογράψει το casting σε πλήθος ευρωπαϊκών ταινιών, ανάμεσά τους και πολύ γνωστών σκηνοθετών. Το 2013 της απονεμήθηκε το γερμανικό Casting Prize. Είναι μέλος των Bundesverband Casting (BVC), International Casting Directors Association (ICDA), Deutschen Filmakademie (DFA) και European Film Academy (EFA).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τη Σουζάνε Ρίτερ στο επίσημο site της και στη σελίδα της στην πλατφόρμα της Crew United.

Töchter

Αμέσως μετά το masterclass, ακολουθεί η προβολή της ταινίας «Töchter» της Νάνα Νόιλ (2021).

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Γερμανίας-Ελλάδας-Ιταλίας, για την οποία μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020. Το casting υπογράφει η Σουζάνε Ρίτερ.

Μάθετε περισσότερα για την ταινία εδώ και εδώ.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της Crew United Greece. H Crew United, το μεγαλύτερο online δίκτυο επαγγελματιών του οπτικοακουστικού τομέα στην Ευρώπη, λειτουργεί πλέον και στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και γλωσσικής πρόσβασης στην πλατφόρμα, με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA – Creative Europe. Εδώ και 27 χρόνια, η Crew United προσφέρει μια πλατφόρμα διασύνδεσης κινηματογραφιστών, η οποία συμπεριλαμβάνει όλα τα επαγγέλματα και τις δραστηριότητες του κλάδου και όλους τους τύπους των οπτικοακουστικών έργων. Ολοι οι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλατφόρμα, το περιεχόμενο και τα εργαλεία της, τον τρόπο εγγραφής και χρήσης της, αλλά και να συζητήσουν για τη χρησιμότητά της με την Βένια Βέργου, υπεύθυνη για την ανάπτυξη της Crew United στην Ελλάδα.

Είσοδος ελεύθερη. Δεν χρειάζεται κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εκδήλωση είναι μια συν-διοργάνωση του Goethe-Institut Athen με την Crew United Greece και το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.