Flix

Ιούλιος: Κιν/φικός Οδηγός Επιβίωσης

Buzz

Comic -Con: Γνωρίστε την νέα μούσα του Στίβεν Σόντερμπεργκ και δείτε το trailer του Haywire

of 10

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ εμφανίστηκε χτες στην Comic Con, μαζί με τους πρωταγωνιστές της νέας του περιπέτειας «Haywire»: την νέα μούσα του και πρωταθλήτρια ΜΜΑ πάλης Τζίνα Καράνο και τον συμπρωταγωνιστή της Τσάνινγκ Τέιτουμ. Δείτε το τρέιλερ και διαβάστε τι είπε ο Σόντερμπεργκ για τις φήμες που τον θέλουν να αποσύρεται από τη σκηνοθεσία...

Comic -Con: Γνωρίστε την νέα μούσα του Στίβεν Σόντερμπεργκ και δείτε το trailer του Haywire
Τζίνα Καράνο: τρέμε Αντζελίνα

Η ανακάλυψη του Σόντερμπεργκ και ηρωίδα του «Haywire» βάζει κάτω και τα πιο σκληρά αρσενικά της μεγάλης οθόνης - δεν αστειεύεται. Το αποδεικνύει το trailer.

Χτες, σε συνέντευξη Τύπου στην Comic Con ο Στίβεν Σόντερμπεργκ εξήγησε πώς την είδε σε ΜΜΑ αγώνες πάλης στην τηλεόραση: «Αναρωτήθηκα πώς κανείς δεν την έχει ακόμα αξιοποιήσει σε ταινία». Και αποφάσισε να το κάνει ο ίδιος.

Η ίδια η Καράνο θυμάται την πρώτη τους συνάντηση (στην οποία πήγε με μαυρισμένο μάτι από κάποιον αγώνα), κατά την οποία συζητούσαν επί 4 ώρες και στο τέλος ο Σόντερμπεργκ της είπε: «αυτό που έχω στο μυαλό μου είτε θα συμβεί πολύ σύντομα, ή καθόλου». Και τελικά έγινε σε ριπή οφθαλμού.

Αυτό που είχε στο μυαλό του ήταν μία ταινία γυναικείας εκδίκησης. «Μία περιπέτεια στην οποία η πρωταγωνίστρια μπορεί να παίξει η ίδια τις σκηνές δράσης, το ξύλο, τις αναμετρήσεις - χωρίς το σκηνοθέτη να κόβει, να κάνει κόλπα, ή μακρινά για να χρησιμοποιήσει κασκαντέρ».

Και το πέτυχε. Σ' αυτή την ταινία πέφτει πραγματικό ξύλο: «Αυτός ήταν ο κανόνας μου: ό,τι γυρίζαμε θα ήταν αληθινό. Για αυτό και οι σκηνές πάλης είναι μικρότερες από ό,τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο σινεμά. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν αντέχει να παλεύει για τόση ώρα. Κάποιος θα ξαπλωθεί κάτω. Χρησιμοποιήσαμε προστατευτικά μαξιλάρια για τους ηθοποιούς, αλλά μπορεί κανείς να καταλάβει, ας πούμε στην περίπτωση του Μάικλ Φασμπέντερ, ότι η Τζίνα τους ξάπλωνε στη στιγμή και η προστασία...δε βοηθούσε και πολύ. Το ένιωθαν το ξύλο!» (σ.σ. φήμες λένε ότι ο Μάικλ Φασμπέντερ τραυματίστηκε στην πραγματικότητα από το ξύλο της σκηνής στο ξενοδοχείο)

Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ συμφωνεί και συμπληρώνει: «Θα δείτε στο trailer ότι στην πρώτη σεκάνς πρέπει να τη χτυπήσω μ' ένα μπουκάλι κέτσαπ. Δεν μπορούσα να το κάνω. Μου ήταν αδύνατο. Η Τζίνα άρχισε να με προκαλεί και να με προσβάλει. Με τσίγκλισε τόσο που το έκανα και μετά... έφαγα το ξύλο της χρονιάς μου. Με ισοπέδωσε. Τη δεύτερη φορά δεν την έδειρα, όχι γιατί με εμπόδιζε ο ηθικός μου κώδικας "δεν βαράμε κορίτσια", αλλά γιατί ήξερα ότι θα τις φάω διπλά. Ηταν φανταστική!»

Η ίδια η Καράνο μίλησε για το πόσο διαφορετικά ένιωσε να τρέχει η αδρεναλίνη της στο σετ. Οχι από την ίδια τη δράση, αλλά γιατί ένιωθε το άγχος ότι πρέπει να παίξει και να μην απογοητεύσει το σκηνοθέτη της. «Κάθε μέρα ήταν μάθημα υποκριτικής. Ενα γερό μάθημα. Μου άλλαξε την εικόνα που είχα για το σινεμά. Ευχαριστήθηκα πολύ την αληθοφάνεια που απαίτησε ο Στίβεν. Μου άρεσε να συγκρούομαι με τα πράγματα. Και νομίζω ότι, όταν δείτε το trailer, θα σας αρέσει και εσάς...»

Πράγματι όταν παίχτηκε το trailer το κοινό της Comic Con ενθουσιάστηκε. Η ίδια η Καράνο άλλωστε έχει μεγάλη αναγνώριση από το δικό της cult κοινό (μη ξεχνάμε ότι το wrestiling στην Αμερική έχει φανατικούς), το οποίο θα εμπλουτίσει το action κινηματογραφικό κοινό.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν με την Καράνο οι: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μάικλ Φασμπέντερ, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Αντόνιο Μπαντέρας, Μπιλ Πάξτον, Μάικλ Ντάγκλας.

Η υπόθεση θέλει μία μυστική κυβερνητική πράκτορα, η οποία καθαρίζει υποθέσεις στις πιο επικίνδυνες γωνιές του πλανήτη, να συνειδητοποιεί ότι τώρα οι δικοί της τη θέλουν νεκρή. Ξαφνικά γίνεται στόχος των πρώην συνεργατών της και, χρησιμοποιώντας όλες της τις γνώσεις και ικανότητες, θα προσπαθήσει να μείνει ζωντανή και να μάθει την αλήθεια.

Λίγο πριν δείτε το trailer, διαβάστε τι απολαυστικό κάρφωμα έριξε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ στον Ματ Ντέιμον: «Δεν αποσύρομαι από τη σκηνοθεσία. Αυτά ήταν μεθυσμένα λόγια που είπα στον Ματ Ντέιμον όταν τα πίναμε στο Σικάγο και γκρινιάζαμε για διάφορα. Ο Ματ φαίνεται ότι έχει τη διακριτικότητα 13χρονου κοριτσιού: 4 μέρες μετά, διάβαζα τη συνομιλία μας στις εφημερίδες. Ημουν απλώς μεθυσμένος και όλα τα υπόλοιπα είναι λάθος του Ματ!»