Ενημέρωση

Που να εύχεσαι να χαθείς στο δάσος! Το «Into the Woods» ανεβαίνει ξανά στην ΕΛΣ...

of 10

...και το Flix πηγαίνει αποκλειστική βόλτα στα παρασκήνια!

Που να εύχεσαι να χαθείς στο δάσος! Το «Into the Woods» ανεβαίνει ξανά στην ΕΛΣ...
photo credit: Κώστας Σάραγκας

Στο δάσος, βουρ!
Οι πιο τυχεροί το έχουν δει σ' ένα από τα μεγάλα ανεβάσματά του στην Αμερική. Ή στο πρώτο ανέβασμά του στην ΕΛΣ. Ή, φυσικά, στην κινηματογραφική εκδοχή του από τον Ρομπ Μάρσαλ. Ομως, το εμβληματικό, βραβευμένο με Τόνυ, μιούζικαλ «Into the Woods», του κορυφαίου συνθέτη και στιχουργού Στίβεν Σόντχαϊμ και του εμπνευσμένου συγγραφέα Τζέιμς Λαπάιν, επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην εγκεκριμένη εκδοχή για πιάνο και κρουστά, από τις 14 Δεκεμβρίου και για δεκαεννέα παραστάσεις, ως και τις 7 Ιανουαρίου.

To Into the Woods αποτελεί ένα σκοτεινό παραμύθι ενηλικίωσης γεμάτο συναρπαστικές μελωδίες, συνεχείς ανατροπές, αφοπλιστικό χιούμορ και υποβλητική ατμόσφαιρα. Η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα, ο Τζακ και η φασολιά του, η Ραπουνζέλ χάνονται βαθιά στα μονοπάτια του δάσους και μπλέκονται σε μια σπονδυλωτή́ ιστορία που ανατρέπει τις γνωστές διαδρομές τους και εξελίσσεται με έναν εντελώς απρόβλεπτο και συναρπαστικό τρόπο, ακριβώς όπως και η ζωή́. Οι πιο αναγνωρίσιμοι ήρωες των αδελφών Γκριμ, του Σαρλ Περό και της κουλτούρας του Γουολτ Ντίσνεϊ χάνονται βαθιά στο δάσος των επιθυμιών, των ευχών και των συνεπειών των επιλογών τους, καταβαραθρώνοντας τα ριζωμένα happily ever after στερεότυπα σε ένα «παραμύθι» που καθόλου δεν νανουρίζει και θέτοντας παράλληλα ένα πολιτικό ερώτημα: Γιατί όταν αγγίξουμε ό,τι προτείνουν τα κοινωνικά μοντέλα ως φαινομενικά ιδεατό εξακολουθούμε να μην είμαστε ευτυχείς και πλήρεις; Γιατί καταναλώνουμε αλόγιστη ενέργεια σε επιθυμίες που δεν είναι δικές μας;

Πιάστε τον μίτο του παραμυθιού ήδη από τις παρακάτω, αποκλειστικές για το Flix, φωτογραφίες από τα παρασκήνια. Βρείτε στο τέλος πληροφορίες για τους θαυμαστούς συντελεστές της παράστασης, αλλά και links για να κλείσετε το εισιτήριό σας.


photo credit: Κώστας Σάραγκας

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods

into the woods


Mετά τις sold-out παραστάσεις τον Φεβρουάριο του 2020 που διακόπηκαν ξαφνικά λόγω της πανδημίας, το επιτυχημένο μιούζικαλ Into the Woods συνεχίζει το μαγευτικό του ταξίδι στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ μέσα από μια παραγωγή υψηλής αισθητικής. Η μουσική διεύθυνση και η μουσική διδασκαλία είναι του Στάθη Σούλη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της Λίνας Πηγαδιώτη-Τζήμα, προσεχτικά επιλεγμένα από παλαιότερες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αποκαλύπτονται εκ νέου στα μάτια των θεατών, ενώ οι υποβλητικοί φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη συμβάλλουν στη δημιουργία μιας παραμυθένιας και σκοτεινής ατμόσφαιρας. Την κινησιολογία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κουνέλλας.

Τον απαιτητικό ρόλο της Μάγισσας ερμηνεύει η δημοφιλής ηθοποιός και τραγουδίστρια Νάντια Κοντογεώργη, μια από τις πιο ταλαντούχες ερμηνεύτριες της γενιάς της. Μαζί της ένα σύνολο ταλαντούχων ερμηνευτών, οι Χαρά Κεφαλά, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Αγιοπετρίτης-Μπογδάνος, Μαρία Γράμψα, Λευτέρης Καλπακτσίδης, Νικόλας Καραγκιαούρης, Θάνος Λέκκας, Λητώ Μεσσήνη, Δανάη Μουτσοπούλου, Όλγα Παπακωνσταντίνου και Λυδία Τζανουδάκη.

Συμμετέχουν οι μουσικοί Θοδωρής Βαζάκας, Κώστας Σερεμέτης στα κρουστά και Χρήστος Σακελλαρίδης στο πιάνο.

Σε συνεργασία με τη Music Theatre International

info

Περισσότερες πληροφορίες στο site της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Διάρκεια παραστάσεων: 14 έως 17, 20 έως 24, 27 έως 31 Δεκεμβρίου 2023 και 2 έως 5 και 7 Ιανουαρίου 2024.
Ωρα έναρξης: 20.00 (Κυριακή στις 19.30, 24, 31/12 στις 18.00, 2/1 στις 20.30)
Τιμές εισιτηρίων: €15, €20 • Φοιτητικό, παιδικό: €10
Προπώληση: Ταμεία ΕΛΣ (καθημερινά 9.00-21.00 | 2130885700) και www.ticketservices.gr

Οι παραστάσεις του «Into the Woods» της 5ης και της 7ης Ιανουαρίου 2024 θα παρουσιαστούν σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας, σε συνεργασία με την ATLAS E.P., με στόχο την ανεμπόδιστη οπτικοακουστική παρακολούθηση για όλες, όλους και όλα. Στο πλαίσιο αυτό έχει προβλεφθεί να υπάρχουν θέσεις για Κ/κωφούς και βαρήκοους ανθρώπους που χειρίζονται την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), θέσεις για ανθρώπους που χρησιμοποιούν τους υπέρτιτλους (CAPS) οι οποίοι καλύπτουν όλο το ακουστικό κανάλι, καθώς και θέσεις τυφλών ανθρώπων και ανθρώπων με περιορισμένη πρόσβαση στο οπτικό κανάλι επικοινωνίας, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής (AD). Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι επίσης ευπρόσδεκτοι.

Οι θεατές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών προσβασιμότητας παρακαλούνται να πραγματοποιήσουν την αγορά των εισιτηρίων τους στα Ταμεία της ΕΛΣ, τηλεφωνικά στο 2130885700 ή με email στο boxoffice@nationalopera.gr. Για υποβοήθηση στις κρατήσεις, μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με την ATLASE.P. στο 6993507553 ή με emailστο askatlasep@gmail.com