Βουτηγμένος στον υπέροχο κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής αλλά και της ανεξέλεγκτης νυχτερινής ζωής του Χόλιγουντ, ένας εικοσιτριάχρονος επίδοξος DJ ονόματι Κόουλ περνά τις μέρες του αράζοντας με τους «απατεώνες» φίλους του. Τις νύχτες του, όμως, ο Κόουλ τις επενδύει στη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, δουλεύοντας πυρετωδώς πάνω σε ένα ξεχωριστό μουσικό κομμάτι που θα καταφέρει να βάλει φωτιά στα ηχεία και τις καρδιές των ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η ζωή του Κόουλ αναμένεται να αλλάξει όταν θα γνωρίσει τον χαρισματικό και έμπειρο DJ Τζέιμς Ριντ, ο οποίος αποφασίζει να τον πάρει υπό την προστασία του. Η κατάσταση μεταξύ τους, ωστόσο, δεν θα αργήσει να πάρει περίεργη τροπή, όταν ο νεαρός DJ ερωτευτεί την πανέμορφη και σούπερ σέξι κοπέλα του Τζέιμς, Σόφι. Με την απαγορευμένη σχέση του Κόουλ, λοιπόν, να γίνεται ολοένα και πιο συγκλονιστική, περιπλέκοντας τα πράγματα περισσότερο και με τη φιλία του να υποβάλλεται σε πολλαπλές δοκιμασίες, θα φτάσει στο δύσκολο, τελικό, σταυροδρόμι όπου καλείται πλέον να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη, την αφοσίωση αλλά και το μέλλον για το οποίο προορίζεται.

Μπορεί να μην υπάρχει τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί κάτω από την επιφάνεια του «We Are your Friends», μια ιστορία για τα νεανικά όνειρα, το κυνήγι της επιτυχίας και το wipe out της συναισθηματικής ενηλικίωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το φιλμ του Μαξ Τζόζεφ δεν σερφάρει όμορφα πάνω στον αμφιβληστροειδή ή τα αυτιά μας.

Απλοϊκό ναι, μα κι ενθουσιαστικό κατά στιγμές, αναμφίβολα όμορφο και εμποτισμένο με μια δόση μελαγχολίας, δείχνει ότι ο Ζακ Εφρον δεν είναι μόνο ένα όμορφο αγόρι, μα εν δυνάμει κι ένας καλός ηθοποιός.

Είναι σχεδόν άδικο ότι το «We are your Friends», έχει σαν target audience τους φαν της dance κουλτούρας -δεν είναι παράξενο ότι η ταινία απέτυχε στα ταμεία της Αμερικής-, αφού κάτω από την εντελώς επιφανειακή ιστορία του και τους σχηματικούς χαρακτήρες, υπάρχουν τα ίχνη μιας γνώριμης μεν, μα γοητευτικής ιστορίας, για τις στραβοτιμονιές στον δρόμο προς το αμερικάνικο όνειρο.

Και στις εικόνες του, μια ελαφρώς θλιμμένη αποτύπωση της πραγματικότητας πέρα από την λάμψη του Λος Αντζελές και του προσωπείου της αστραφτερής επιτυχίας. Ολα τα παραπάνω βεβαίως, κι ούτε το ξεσηκωτικό beat της μουσικής, αρκούν να διασώσουν την ταινία από την λούπα των κλισέ και την προβλέψιμη διαδρομή των χαρακτήρων.

Αλλά «We are your Friends», βρίσκει έστω και φευγαλέα μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική φλέβα κάτω απ΄όλα αυτά, ακόμη κι δεν έχει τίποτα πιο βαθύ και «μόνιμο» από ότι ένα dance track που ίσως σε κάνει να χορέψεις για λίγα λεπτά...